Ipan kiska Mitä Minna Canth sanoisi tänään?

Urho Kekkonen: "Saatanan rasistit!"

  • Keski-Suomen viitasaarelainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ja kampanja -auto Jyväskylän rautatieasemalla.
    Keski-Suomen viitasaarelainen kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ja kampanja -auto Jyväskylän rautatieasemalla.

Vaalien jälkeen naiset tuntuivat katoavan lopullisesti Suomen tulevaisuuskeskustelusta. Jopa toimittajat tuntuivat olevan miehiä. Veljellisten neuvottelujen ja varovaisen aseidenkalistelujen jälkeen keskiöön ilmestyi kuitenkin yksi naisen kirjoittama mielipidepalstan teksti, jota on syytä tarkastella lähemmin.

Vaalien jälkeen ohitettiin hämmästyttävästi perussuomalaisten rasismiin vahvasti nojaava vaalikampanja ja sen tuottamat odotukset islamofoobikoille ja äärioikeistolaisille ryhmille. Kadonneet 40 000 ääntä kertoivat jo kuitenkin siitä, että osa oli ehkä saanut tarpeekseen.

Kampanja oli nimittäin raju ja ruma. Perussuomalaisista esimerkiksi kansanedustaja Teuvo Hakkarainen toivotti ”turvapaikkaturismin” loppua samalla kun Välimerellä hukkui joukoittain ihmisiä, valheellista tietoa Helsingissä tapahtuneesta raiskauksesta levitettiin poliisin ja eduskunnan puhemiehen oikaisuista huolimatta. Kansanedustaja ja Suomen Sisun puheenjohtaja, Olli Immonen vaati US-blogissaan ”kansallismielistä vallankumousta” ”monikulttuurisuusideologian” ja ”kulttuuribolshevismin” vastapainoksi. Viime keväänä kansanedustaja Jussi Halla-ahon EU-vaalikampanja käsitti käytännössä vain provokaatiokäynnin Lieksassa, josta maahanmuuttajat maksavat yhä monin tavoin. Samaa viestiä hän levitti luottoehdokkaidensa tukena näissä vaaleissa ympäri maan.

Ei ihme, että Ruotsista oli varoitettu ottamasta perussuomalaisia hallitukseen, sillä perusteella, että Ruotsidemokraattien lisäksi yhteyksiä on esimerkiksi moninaisiin rikoksiin syyllistyneeseen Kreikan Kultainen aamunkoitto -puolueeseen

Perussuomalaisten Timo Soinin ja vaalivoittajan hallitustunnustelija Juha Sipilän neuvotteluissa on otettu karskisti yhteen, neuvoteltu vakavasti ja saatu miehekäs linjanveto aikaan. Rasismista ja siihen yllyttämisestä ei kuitenkaan ole mainittu halaistua sanaa, ei vaikka niitä on nostettu taustoittaen esiin muun muassa Raija Härkösen blogikirjoituksessa. (http://reijaharkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194233-nyt-saa-loppua-persujen-paijaus).

Sen sijaan 5.5.2015 Helsingin Sanomissa ilmestyi kuin Keskustan ja Perussuomalaisten yhteistyötä ennakoimaan perussuomalaisten Helsingin varavaltuutetun, Meri Vennamon kirjoitus. Siinä hän muistuttaa maassamme asuneen muslimeja jo sata vuotta, vailla ongelmia. Hän varoittaa tekstissään Jussi Halla-ahoa islamofobian lietsomisesta huomauttaen, että puolueesta on erotettu vähemmästäkin.

Vennamon kirjoitusta voisi pitää ilahduttavana, ellei muun muassa edellä kuvattuja tapahtumia olisi ollut vailla minkäänlaista puolueen puuttumista asiaan. Siksi Meri Vennamon sanomalla ei ole minkäänlaista uskottavuutta. Perussuomalaisten puolueesta ei eroteta rasismin vuoksi. Edes esimerkiksi Olli Immosen läheinen suhde Suomen Vastarintaliikkeen kanssa ei näytä olevan mikään ongelma.

Aivan toinen asia on, eikö Meri Vennamo tiennyt mitä teki kun tekstin kirjoitti. Hän asettui valtakunnalliseksi kohteeksi. Jussi Halla-aho ohjasi kannattajansa Veronika Honkasalon kimppuun tämän osoitettua perussuomalaisten julkistaman maahanmuutto-ohjelman ongelmat. Se on tällä hetkellämaan tapa. Nyt on mm. käynnissä Hommaforumin käynnistämä kampanja Suomen Punaista ristiä vastaan, koska edellä mainittu Reija Härkösen teksti julkaistiin SPR:n rahoittaman Rasismia vastaan -kampanjan sivuilla. Hommaforumin kampanjan tavoitteena on vaikuttaa SPR:n rahoitukseen, häiritä sen työntekoa, boikotoida verenluovutusta ja mustamaalata sen toimintaa (http://hommaforum.org/index.php/topic,100478.0.html).

Meri Vennamo on joko hyvin tietämätön tai erittäin rohkea, etenkin jos hän ajattelee kirjoituksellaan olevan minkäänlaista vaikutusta. Kommenttiraidalla näkyy halla-aholaisten kannattajien raivo, ja lisää löytyy muilta keskustelupaikoilta. Kommenteille alttiiksi asettautuminen on suorastaan uljasta, kun tietää näiden ”maahanmuuttokriitikoiden” raiskaus-, ampumis- ja pahoinpitelyuhkausten kirjon. Lisäksi, jos hallitusneuvottelut kariutuvat perussuomalaisten kohdalla, noiden hallituskiihkoon nostatettujen joukkojen pettymys on syvä, ja syyllisiä etsittäneen.

Toinen vaihtoehto on, että Meri Vennamo on valittu kirjoittamaan teksti, koska Timo Soini ei sitä koskaan tule tekemään. On kuitenkin pitänyt löytää tarpeeksi uskottava henkilö antamaan signaalia ”puolueen linjasta” keskustan suuntaan, oli kentän reaktio sitten mikä tahansa. Tulee mieleen, josko naisena Meri Vennamo on nähty käteväksi tähän tarkoitukseen, jotta mieskeskustelut saadaan hoidettua.

Mikään näistä ajatuksista ei tunnu hyvältä perussuomalaisten tai keskustan toiminnan uskottavuuden kannalta, eikä tulevan hallitusyhteistyön tai Suomen kansainvälisen toiminnan näkökulmasta.

Itse asiassa pohdin sitä, mitä Urho Kekkonen sanoisi, jos olisi elossa ja voimissaan. Joku voisi ehkä kuulla jostakin kaukaa juuri nyt tiukan kumean äänen sanovan: ”Saatanan rasistit!”

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Taisto Merilä

Kekkonen luultavammin luonnehtisi nykyistäkin maahanmuuttopolitiikkaa ”saatanan tunarit” -sanonnalla. Suomalaisethan ovat nykyään lähtökohtaisesti rasisteja, elleivät suorastaan kumarra kaikkia maahanmuuttajia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ihminen yleensä arvostaa tuntematonta ihmistä jollei häntä ole manipuloitu vihaan kuten hommaforum ja persnuivat tekevät.

Taisto Merilä

Manipuloitu vihaan?

Maailman joka kolkassa on ennakkoluuloja, ja niistä selviäminen on yleensä vierailijan vastuulla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #4

On vierailijan vastuulla ja on kotiväen vastuulla.

Taisto Merilä Vastaus kommenttiin #6

Toki molemmin puolin pitäisi olla.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Mitä tunteita sinulla herää tuntematonta ihmistä kohtaan, joka tunnustautuu perussuomalaiseksi?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Meinaatko jolla on rintamerkki tai miten muuten se voisi ilmetä jos ei ollenkaan tunne? Mullahan on paljon tuttuja jotka ovat persuja siis ihmisiä joiden kanssa vaihdan aina pari sanaa kun näemme kadulla tai kaupassa. Ei mitään tunteita erityisesti tai muut asiat vaikuttavat. Tunteet tulevat jos rupeaa niinkuin tällä palstalla tehdään ja kai tarkoituskin on tällä pelstalla tehdä puhutaan politiikkaa. Jos taas joku jonka tunnen ja tiedän persuksi juttelee vaikka lidl´n ja alepan eroista niin eihän se mitään tunteita herätä. Politiikka on eri juttu ja poliittiset keskustelut.
Aika moni mun naapurustossa tykkää että on okei kun luonnontilaisia metsikköjä harvennetaan jonkinlaisiksi raiskioiksi eikä nekään kaikki ole persuja vaikka ihmettelen heidän makuaan sen suhteen. Minulle lähiömetsiköt ovat tärkeitä. Kaikille eivät ole. Sellainen voi herättää voipumisen tunteita että ihmiset joiden kanssa muuten tulee juttuun tykkäävät että metsiköt pitää muuttaa joksin puistohybridiksi jossa kantojen seassa törröttää pari yksinäistä puuta.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #56

Ajattelin, että jossakin vaikka Postissa asioidessa alkaisit vaikka juttelemaan tuntemattoman kanssa ja nopeasti tulisi ilmi, että on persu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #60

Niin ja siihen mä jo vastasin. Mitä ihmeellistä siinä on että sitä pitää minulta kysyä. Minulle käy usein niin. Minä vaan sitten vienosti sanon että minä en ole persu ja sitten siirrytään juttelemaan jostain muusta ja sellainen joku muu on aina käsillä. Ei persuja äänestäneet mitään demoneja ole vaan propagandan uhreja. Itse olen nuorempana samalla tavalla äänestänyt trendien mukaan enkä yhtään ihmettele ettei muodit ja massaliikkeet ole maailmasta loppuneet. Ihmisiä me kaikki ollaan ja melko irrationaalisia. Kyllä se on postissa muut asiat kuin äänestyskäyttäyminen joka meinaa jotain. Hymyt tai hymyilemättömyys meinaa aika paljon ja kaikki ne hienovaraiset signaalit joita ihmiset lähettevät toisilleen. Me täällä lähiössä olemme aika juttelevaisia varsinkin jossain kuntosalilla on helppo alkaa vetämään juttua melkein kaikkien kanssa (tai sitten viestiä että kiva kun olet täällä mutta tänään haluan miettiä omiani tai mun tekis mieli jutella mutta huomaan että sinä et ole sillä tuulella) eikä politiikka ole ykkösaihe siellä. Ihmisten elämä koostuu useimiten pinnalla olevista iloista ja huolista. Etkä tiedä Pekka Lampelto?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #64

Monesti asiat menevät eteenpäin, kun tunnistaa parantamisen varaa myös itsessään asenteiden ja ajatusten suhteen. Ja tällä en todellakaan tarkoita sitä, etteikö perussuomalaisilla olisi monessakin asiassa peiliin katsomisen paikka. Jostain syystä vain odotan sinulta ja mm. Petralta enemmän (tämän voi ottaa kohteliaisuutena).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #65

Ja mikä minun vastauksessani antoi nyt sitten syytä odottaa enempää. Pitäisikö ehdottaa treffejä ja päiväkahveja tai kysyä tartteeko joku siivousapua, postin jonossa jos joku on äänestänyt persuja vai mitä sä vaadit??
Miksi tenttaat minulta yksityiskohtia postin jonosta ja kun vastaan sanot että odotat minulta enemmän!!???Onkohan sinulla joku tarve alistaa kaikkia jotka eivät ole hip hurraa persut hallituksessa?

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #66

"Onkohan sinulla joku tarve alistaa kaikkia jotka eivät ole hip hurraa persut hallituksessa?"

Ei. Koitan vain rakentaa ymmärrystä ja siltoja, että se auttaisi asioiden ratkaisua. Pehmeämmällä otteella voi olla mahdollista saada perussuomalaiset näkemään järkeä omissa kannoissa. Ärtynyt asenne puolestaan lisää kuilua ihmisryhmien välille. Käsittääkseni Oras Tynkkysellä (vihr.) on ollut melko järkevä asenneoituminen perussuomalaisia kohtaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #67

ihmiset ovat erilaisia kukin ilmaisee itseään tavallaan ja me ollaan yksilöitä. Katsos kun minä olen vähän persu. Ihan niinkuin monet persut voin välillä heittäytyä väittelyihin.
Ymmärrystä ja siltoja rakennetaan siten että ei manipuloida eikä tehdä retorisia kysymyksiä vaan puhutaan siitä mistä toinenkin puhuu. Se on siis eka edellytys siltojen rakennukselle.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #69

"ihmiset ovat erilaisia kukin ilmaisee itseään tavallaan ja me ollaan yksilöitä."

Niin. Vai olemmeko sittenkin ihmisverkostojen osia? Tai ehkäpä peruyksikkö onkin solu ja ihminen (yksilö) on soluista koostuva kokonaisuus.

"Katsos kun minä olen vähän persu. Ihan niinkuin monet persut voin välillä heittäytyä väittelyihin."

No tämähän alkaa jo jollain kieroutuneella tapaa kuulostamaan edistykseltä. Hyvä, Sini! =)

"Ymmärrystä ja siltoja rakennetaan siten että ei manipuloida eikä tehdä retorisia kysymyksiä vaan puhutaan siitä mistä toinenkin puhuu."

Ei täällä ole esitetty retorisia kysymyksiä eikä manipuloitu, vaan koitettu istuttaa ymmärrystä lisääviä siemeniä. Kuvittele, jos seuraavien vuosien aikana punavihreiden ja perussuomalaisten välille muodostuisi jossain määrin inhimillisempi kuva toisistaan ihmisryhminä. Se voi olla vaikeaa, tiedämme sen jo perheriidoista ja työpaikoilla tapahtuvista konflikteista kollegoiden kesken. Suomi on kuitenkin niin vakavan paikan edessä lähivuosina, että ymmärryksen rakentaminen voi olla oikeastikin sen arvoista.

Omasta mielestäni poliittisten ratkaisujen luominen punevihreiden ja perussuomalaisten välillä on suorastaan kiehtova älyllinen haaste. Viimeisin ehdotelmani liittyi humanitaariseen maahanmuuttoon, jossa Suomi alkaisi painottaa naisten, lasten, vanhusten, vammaisten ja seksuaalivähemmistöjen sisäänottoa nuorten, terveiden heteromiesten kustannuksella. Heikommassa asemassa olevia autettaisiin eniten, joka sopii punavihreään ideologiaan ja arvelenpa, että maahanmuuttokriittiset olisivat myötämielisempiä sille, että Suomeen ei tulisi testosteronia uhkuvia nuoria, ulkomaalaisia miehiä. Nuoret miehet ovat kriisialueilla muutoinkin aina niitä, jotka selviävät parhaiten. Suomen ja EU:n tulisikin suorastaan hakea kriisimaista nuo heikoimmassa asemassa olevat turvaan, koska monasti heidän omat voimansa eivät riitä EU:hun saakka liikkumiseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71

Mutta Pekka Pekka. Se kriittinen kuva molemminpuolisesti liittyy vaan poliittisiin keskusteluihin. Onko sulla jotain evidenssiä että ihmiset noin niinkuin kaikenkattavasti jotenkin jakaantuisivat persuihin ja ei-persuihin. Jotenkin vaan persumyönteisten on vaikea sulattaa että on muitakin ääniä kuin persuilu ja siitä aletaan kehittään tuollaisia teorioita jakaantumisesta.
Toiseksi kaikki ne ristiriidat jotka kulkevat sen suppilon kautta joka on ne ideologiset törmäävät kosketuspinnat persu- ei persu (siis poliittisissa keskusteluissa) ovat ideogisia törmäyspintoja jotka eri muodoissa ovat olleet olemassa jo kauan enne persupuoluetta.
Jo kauan ennen persupuoluetta oli feminismiä ja antifeminismiä, oli rasismia ja antirasismia, oli työväenaatetta ilman sosialismia ja oli työväenaatetta sosialismin kanssa, oli arvokonservatismia ja oli arvoliberalismia, oli venäjämyönteisyyttä ja länsimyönteisyyttä jne

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #73

"Se kriittinen kuva molemminpuolisesti liittyy vaan poliittisiin keskusteluihin."

Näinhän sen voisi kuvitella olevan. On toki niitäkin, joille puolue tai ideologia edustaa niin suurta osaa identiteetistä, että katsoo ihmistä kuin ihsmistä poliittisten silmälasien läpi ja väärä puoluekanta on punainen vaate.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #73

Oletko muuten miettinyt, missä punavihreiden ja perussuomalaisten poliittiset kannat voisivat olla yhtenäisiä? Yhteneväisyyksiä voisi löytyä NATO-kannoista, suhtautumisessa suurpääomaan sekä globaaliin kapitalismiin. Myös vanhusten huollon suhteen voisi löytyä yhteistä näkemystä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #80

Lisäisin vielä listaasi kysymyksen omavaraistaloudesta ja maaseudun asuttamisesta. Kepun pöytää mutta kaikille mielenkiintoista.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi Vastaus kommenttiin #85

Edeltävä keskustelu on oivallinen esimerkki aikaa ja palstatilaa hukkaavasta perussuomalaiserityisestä spammipostailusta. Oletteko missään nähneet kysymystä "mitä sanoisit jos kassajonossa edessäsi olisi vassari/vihreä/ipu/kokoomuslainen?" jne. Myös esimerkiksi "oletko kenties, uskallatko tunnustaa, oletko ehkä samanmielinen persu" -muotoista kysymystä ja sen johdannaisia löytyy eri keskustelupalstoilta. Toisessa muodossaan se voisi kuulua "oletko ajatellut tuomiopäivää/kuolemanjälkeistä elämää/tilata aikakauslehden".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #105

Ne on jotain hommalta omaksuttuja maneereita ja keinoja joilla ei-persut epäinhimmillistetään ja asetetaan epäilyksen alle. Mutta niihin tottuu.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Taisto Merilä: Kuten Sini Lappalainen tuossa sanoo, maahanmuuttopolitiikka on paikallisten vastuulla. "Maahanmuuttokriittiset", kuten Jussi Halla-aho EU-vaalikampanjallaan, ovat luoneet Lieksaan erityisen ilmapiirin..

"– -- ihmisten kimppuun on hyökätty ja heidät on hakattu vain sen takia, että he ovat maahanmuuttajia ja erilaisia. Hyvän vastauksen kysymykseen antoi myös lieksalainen vanhempi konstaapeli Mauno Tuohiniemi. Hänen mukaansa vielä pari vuotta sitten Lieksassa ei tehty yhtään rasistista rikosta, nyt niitä on tusinoittain vuodessa. Paikalliset nuoret hyökkäävät maahanmuuttajien kimppuun."

"http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1431067955173.html

Mitä Meri Vennamon kirjoitus kertoo tästä osasta perussuomalaisten politiikassa, tulisiko se ottaa mitenkään huomioon? Yhdyskuntarauhasta on kyse.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niikon porukan tekaistu raiskausuutinen varjostaa koko hallitusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jotain hyvää siinä on että arvokonservatiivit ja talousoikeisto ovat niputettu eri huoneeseen kun kaikki muut. Me muut joudumme kehittämään parempia yhteistyöverkostoja kuin mitä meillä on ollut tähän asti. Mehän ollaan elätelty toiveita siitä että kokoomus ja keskusta olisivat rasisminvastaisia mikä on tehnyt meistä epäselviä ja sinisilmäisiä. Nysse loppu.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Täällä Puheenvuorossa kun otin Meri Vennamon mielipidekirjoituksen puheeksi sain vastauksia joissa yritettiin tehdä Meri V'sta Mrs Nobody'a. Nuivia ei persupuolueen perusta kiinnosta.

Ilkka Huotari

Miksi Ruotsidemokraattien kannatus vain nousee, vaikka pitäisi käydä juuri päinvastoin (kohtaamisteorian myötä ennakkoluulojen pitäisi kadota)? Useissa gallupeissa jo lähes 20 %.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Ilkka Huotari: tämäkään kommentti ei vastaa blogikirjoituksen kysymykseen, miksi rasistisesta kampanjasta ei puhuta, ja miksi nainen - Meri Vennamo - laitettiin asialle.
Ruotsidemokraattien edustajat ovat muutamaa lukuunottamatta kaikki miehiä. Otat esiin Ruotsidemikraattien kannatuslukujen nousun, viime vaaleissa se oli 12,9 %. Väkivalta ja rasismi ovat sen olennainen osa ja este yhteistyölle muiden puolueiden kanssa. Kiinnostavaa, että mielestäsi sen suosion nousu siis hyvä asia.

Ilkka Huotari

En ottanut kantaa hyvyyteen, vaan kysyin miksi sen kannatus nousee.

Osaatko selittää?

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi Vastaus kommenttiin #22

Kannatuksen nousu realisoituu vaaleissa tai ei, kuten perussuomalaisilla, joilla jytkyn tulon sijaan katosi 40 000 ääntä. Sitäkin olisi syytä analysoida.

Kaipaamaasi kysymykseen klöytyy vastausta Härkösen tekstistä.

Kommentoi tätä blogia ja/tai Härkösen tekstiä. Muut keskustelut voi käydä muualla.

En aio täyttää blogiani tarkoituksellisilla sivuunkirjoituksilla, vaan tulen poistamaan ne. Tämä vain yleisenä ilmoituksena.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #24

Ok, rasismin kasvustahan noin yleisesti vain yritin keskustella.

Järkyttävää, miten se vain jatkaa kasvamistaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Meri Vennamon kirjoitus osoitti että trojan hevonen ei ole puuta. Se että Halla-ahon agitaatiolahko valtasi Vennamon puolueen ei ole ennen kyseistä kirjoitusta aiheuttanut mitään kuuluvaa parahdusta kaapatusta käsin.
Mä en ihan osta teoriaa että nainen pistettiin asialle. Luulen ettei M.V. ole niin manipuloitavissa. Toiseksi puolueesta eroaminen voi tapahtua joukolla oma-alotteisesti vennamolaisten taholta.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Meri Vennamon kirjoitus oli osuva, ja toivon että siitä nousee hyvä keskustelu puolueen linjasta. Toivon, että lulijat katsovat myös Venamon kirjoituksen kommenttiketjun. Se kuvaa hyvin niitä kentän odotuksia esimerkiksi maahanmuuttopolitiikkaan nähden, mitä on luotu vuosien kampanjoinnilla.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Urho Kekkonen: "Saatanan rasistit!"

Ei Kekkonen olisi ikipäivinä noin sanonut. Kekkosella oli suoraviivaisemmat neuvot ,ei siinä noin epämääräisiä ja määrittelemättömiä sanoja käytetty. "tunarit" kävi Kekkosen suuhun koska sen tausta on selvä mutta rasistista ei kukaan tiedä mitä se tarkoittaa, se on vain haukkumanimi joka on hyväksytty käytettäväksi silloin kun tosiasialliset syitä ei ole.
Nykyään voi ketä hyvänsä sanoa rasistiksi juuri sen takia että sana on muuttunut kirosanaksi eikä sillä ole merkitystä.
"Voi vittu mitä paskaa" , sanoi joku joskus ja sitä paheksuttiin mutta ei tuon sukupuolisidonnaisuuden takia.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Se, että ei ymmärrä mitä rasismi on ei ole riittävä tekosyy olla typerä, sillä siitä voisi ottaa selvää.

Jani Virtanen

Kekkonen nimitti ulkomaalaistoimiston päälliköksi Eila Kännön diktaattorin valtuuksin. Eikä Eila todellakaan säästellyt valtaansa, vaan säästi suomelle miljardeja elätysmaahanmuuton estollaan. Eivät kaikki keski-ikäiset naiset ole tekopyhiä teeskentelijöitä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Sipilän pointsit laskivat rajusti kun päätti palkita rasismilla ratsastajat. Ilmeisesti uskonveljeys ohitti terveen harkinnan.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Pitäsikö Perussuomalaiset vain tylysti jättää hallitusneuvotteluista pois, vaikka nousikin toiseksi suurimmaksi puolueeksi ja vissiin mielestäsi pitäisi ottaa hallitukseen karkuripuolue?

Eiköhän anneta Perussuomalaisillekin mahdollisuus näyttää, mitä osaavat.

Niko Sillanpää

Ahaa. Jos persut nyt pääsevät ministeriposteille asti, sisäministerin (maahanmuutto- ja poliisiasiat) salkun sijasta heidän kannattaa tulevaisuuden kannalta selvästikin tavoitella opetusministerin salkkua.

Koska yliopistorahoitusleikkuri on Viinasen listaakin katsoen selvästi tulossa, niin julkisen rahoituksen voisi lopettaa kokonaan, viimeistä euroa myöten, kaikilta pseudotieteellisiltä, läpeensä politisoituneilta "studies"-päätteisiltä yhteiskuntatieteiden aloilta.

Jolla toimenpiteellä ei kyllä päästä siihen Viinasen kaavailemaan sataan miljoonaan euroon, mutta ehkä noin 50 miljoonaan euroon.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Urho Kekkonen toimi Akateemisen Karjala-Seuran valtaaman Suomalaisuuden Liiton puheenjohtajana. Jo aikaisemmin hän oli kirjoitellut AKS:n lehtiin sen aatetta kannattavia kirjoituksia.

AKS:n johtava ajatus olivat "ryssäviha, kielitaistelu ja Itä-Karjalan kysymys".

Osoittaa blogistin onnetonta historian tuntemusta yhdistää Kekkonen rasisminvastaiseen taisteluun.

P.S. AKS:n kannattajat lopettivat aina kirjeensä sanoihin : Ryssän vihassa.

Niko Sillanpää

No joo, historiallisesti toki noin, mutta bloggauksessa haettiinkin Kekkosen osalta sound bitea eikä historiallista kontekstia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Varsin onneton "sound bite", sillä siinä ei kuulu Kekkosen ääni.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #53

Eipä niissä Soinin sutkautuksissakaan sisällössä yleensä ole kuin Soinin ääni.

Jani Virtanen

Kekkonen ei millään tavalla ollut mamuttaja tai mokupelle. Kekkonen suosi karkeita ja suoraviivaisia ratkaisuja: maahanmuutosta ei ollut tarvetta keskustella, koska Kekkonen oli ratkaissut sen henkilövalinnallaan, jonka päätökset olivat laki. Maahanmuutto"politiikka" oli Kekkosen aikana niin tiukkaa, että vaikea on nykyisin löytää henkilöä, joka sellaista kannattaisi. Talouskehitys oli kuitenkin 70-80 -luvulla suomessa erittäin hyvää, joten mitään mamutyövoimaa ei todellisuudessa tarvittu, vielä vähemmän niitä ostareiden lattianmittaajia. Suuret yritykset olivat silloinkin kansainvälisiä ja vientiä oli paljon.

Kekkosen ottaminen rasismilänkytyksen vetoavuksi osoittaa yhtä huonoa historian tuntemusta kuin Anan taannoinen kirjoitus siitä, että armeija suomessa on kekkosen ajan jäänne. Armeija oli kekkosen aikana aivan hunnigolla, kunnes Sutela (jota voidaan pitää Kännön lisäksi toisena 70-80 -luvun viisaana suomalaisena) sai kekkosen suhtautumaan vähän myötämielisemmin maanpuolustukseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"Kekkonen suosi karkeita ja suoraviivaisia ratkaisuja" Kekkosvihaa?

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Kirjoitukseni retorisena keinona on fiktiivinen Kekkosen näkemus hallitusneuvotteluista. Viittaan lähinnä perussuomalaisten ilmaisemiin suvaitsevuusongelmiin.
Mutta miten kommentoit Meri Vennamon tekstiä? Miten ajattelet siitä nimenomaan Veikko Vennamon perinnön kautta tarkasteltuna?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Die spinnen, die Finnen - suomalaiset (tai persut) sekaisin. Vasemmistolehti Taz ei pidä Sipilän päätöksestä ottaa "oikeistopopulistit" hallitukseen.

http://www.taz.de/Rechte-Koalition-in-Finnland-geplant/!159557/

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sydsvenska Dagbladetin politiikan toimituksen päällikkö Heidi Avellan suree Suomen valintoja: "Omaan napaan tuijottaminen ei tuo iloa tai menestystä kenellekään."

http://blogg.sydsvenskan.se/snallposten/tag/sannfi...

Niko Sillanpää

Joku voisi kertoa Heidi Avellanille, että sillä tavalla (kansallisen edun politiikka) se Ruotsinkin taloudellinen hyvinvointi luotiin. Kuten kaikkien muidenkin kehittyneiden maiden.

Kokonaisuudessaan kuitenkin ihan asiallinen kolumni.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Olen iloinen että en ollut Suomessa näkemässä näin rumaa vaalikampanjaa. Vaikka tuskin minä Hakkaraisen vaaliautoon olisin törmännyt, kun en ole eläissäni käynyt Viitasaaressa päinkään.

Se valheellisen raiskausuutisen hyödyntäminen oli täysi pohjanoteeraus ja toivottavasti Mika Niikon ei anneta mokaansa unohtaa. Ainakaan ennen kuin pyytää anteeksi. Mutta ainakin Muutos 2011 sai näissä vaaleissa ansionsa mukaan ja on taas siellä minne se kuuluu. Eli marginaalissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minulle tulee raiskausuutistekaisusta mieleen lapsuudessani käytetty heikompien kiusaustapa. Kun joku yritti suoriutua jostain keskittymistä ja koordinaatiota vaativasta tehtävästä kiusaajat huusivat yht äkkiä "Stidi alla" jolloin lapsi epäonnistui koska keskittyminen herposi. Suomen kansa oli keskittymässä äänestykseen mikä vaatii kontaktia itseensä ja tahtoa ja keskittymistä ja kiusaajat huusivat "Stidi alla" ihan sillä herkällä hetkellä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Mitäs stidi tarkoittaa? Kuulostaa joltain sellaiselta kuin "hiljaa" tai "olkaa paikoillanne".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #94

Tulitikku, Hesan slangia. :-)

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #95
Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Joillakin tuntuu olevan hyvin vaikeaa kommentoida itse blogia. Koska löysille "maahanmuuttokritiikille" on runsaasti tilaa iltalehtien keskusteluketjuissa ja hommafoorumeilla, siivoan jatkossakin asiastakolmanteen- ja pelkät rasistiset toistot sivultani.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hyvä veto. Hommaforum pseudoprofiileineen ei tarvitse lisää jankutuspaikkoja.

Ilkka Huotari

Osui näköjään oikeaan kun piti poistaa tuo kirjoitus :)

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

No ei osunut, vaan olen ilmoittanut, että poistan kaikki sivuunvääntämisen ja kliseet. Sille on riittämiin tilaa iltalehtien keskustelupalstoilla. Tuota tähmää ja jankkausta on siellä jo riittämiin.

Kysyn blogissani kommentteja Meri Vennamon kirjoituksesta joka käsittelee perussuomalaisten islamofobiaa. KOmmentoisitko nyt vihdoin sitä.

Miksi sinusta Meri Vennamo tekstin kirjoitti?

Oletko sitä mieltä, että Meri Vennamo on oikeassa? JOs, niin miksi? Jos ei, niin miksi?

Mitä sanoisi Kekkonen sinun mielestäsi ohjeeksi keskustapuolueelle yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa?

Ilkka Huotari

En ole lukenut Meri Vennamon tekstiä, eikä kauheasti kiinnosta (koska oletettavasti sanoma ei ole kovin painava).

Mutta luin nyt.

Vennamohan viittaa pelkästään Halla-ahon blogissa olevaan linkkiin. Siis tekstiin jota Halla-aho ei ole oletettavasti itse kirjoittanut, vaan ainoastaan linkkaa siihen.

En ole lukenut sitä linkattua tekstiä, eikä oikeastaan sekään kauheasti kiinnosta. Halla-ahon linkkaamisestakaan ei oikein voi päätellä, että Halla-aho olisi täysin sen tekstin sanoman takana.

Joten: Vennamolla ei ole mitään pointtia, kuten alunperin jo arvelin.

---

Islam tuottaa kyllä ongelmia Euroopassa aika paljon. Jos pilapiirrosten takia on oikein tappaa, on vika islamissa (ja niissä jotka tulkitsevat islamia tällä tavalla).

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi Vastaus kommenttiin #120

Siis et ole lukenut Meri Vennamon tekstiä ennenkuin nyt, etkä aio lukea tekstiin kuuluvaa Reija Härkösen blogia. Oletko lukenut ylipäätään tätäkään blogia vai vastaatko kenties vain rutiinillaa että "islam tuottaa ongelmia"?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #121

Luin tästä blogista pääkohtia sieltä täältä, mistä selvisi, että blogi oli persujen ja rasismin kauhistelua.

Sitten loppuosa oli sitä Meri Vennamon tekstiä, mutta kuten sanottu, siitä minulla oli mielipide jo sitä lukematta, joka osui täysin oikeaan.

Nämä kaikki on nähty niin moneen kertaan, että käsikirjoitus on selvillä. Argumentteja ei ole, ainoastaan "rasismi".

Ai niin, en ole lukenut myöskään Reijan kauhistelublogia :) Saman blogin kopioita on nähty jo niin paljon.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jättikö Veikko Vennamo sitten jonkun poliittisen testamentin ja määräsi testamentin valvojaksi tyttärensä Merin ?

Voisitteko linkittää tuon testamentin, koska siihen vedotaan ?

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Kysymysten esittely ei ole kauhistelua, enkä myöskään yleistäisi kaikkiin persuihin perussuomalaisten vaalikampanjointia. Meri Vennamon kirjoitus osoitti, etteivät kaikki ole sen takana.

Nyt näyttää siltä, että tältä sivulta turhien tai rasistisen kommenttiensa vuoksi poistettujen kirjoittajien kiukkua saa nähdä eri blogeissa.

Esimerkiksi perussuomalaisten miespuolinen espoolainen kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja ja konsernijaoston puheenjohtaja sekä Uudenmaan maakuntavaltuutettu pohtii julkisesti aikooko "Meri Vennamo opettaa isäänsä naimaan".

Toimituksen poiminnat