Ipan kiska Mitä Minna Canth sanoisi tänään?

Immosen yllätys olikin uhkailutilaisuus

 

 

Olli Immosen "julkitulo" osoittautui varsinaiseksi farssiksi monesta syystä. Tässä vain pari niistä:

 

Oliko kyse Immosesta vai perussuomalaisten  mamupolitiikan mainospuffista?

- tiedotustilaisuuden alku olikin perussuomalaisten Matti Putkosen monologi, jossa hän ennakoi kansallista katastrofia ja kertoi kaikkien 15 000 turvapaikan hakijan  olevan "laittomia". Hän ilmoitti ettei hänen sanomansa ole puolueen, vaikka se toimittajan huomautuksen mukaan oli Perussuomalais-logopaperille kirjoitettu. Hän myös vetäytyi väitteissään muun muassa presidentti Niinstön taakse, kun toimittajat osoittvat hänen esityksensä perättömiä kohtia.

Tämä ei ollut yllätys sinänsä, olihan saatava jotai Immosen esiintymisen vastapainoksi. Ihan klassinen liike, mutta mauton.

 

Onko tämä perussuomalaisten tapa kohdella toimittajia?

- Putkonen kohteli toimittajia ällistyttävällä tavalla: toistamalla, keskeyttämällä ja lopussa käytännössä asettamalla sanansa niin että ne voi nähdä suorana uhkauksena - etenkin ns. Mustan Listan ilmoittamisen  jälkeen. Tällainen luo jännitteitä. Aloin pohtia jopa sitä, oliko toimittajien  nimien selkeä ääneenlausuminen viesti kaikille innokkaille perussuomalaismielisille kirjoittelijoille. NoIlle vain  nyt viestiä!

Ylimielisyys ja uhkailu ei toivottavasti tehoa mediaan kuin siinä mielessä, että toimittajat terheentyvät ja toimitukset ottavat asiat tosissaan.

 

Tapaus Immonen - näinkö se sitten hoidettaisiin?

-  Immonen on täysin viaton. Hän on kuitenkin "eronnut oma-aloitteisesti kahdeksi kuukaudeksi". Siksi "häneen ei voi enää kohdistaa eduskuntaryhmän" kurinpitotoimia. Hän jatkaa kaikissa ljuottamustehtävissään, mm. YLEN hallintoneuvostossa.

- Immonen ilmoitti olevansa täysin tietämätön  esimerkiksi Kansallisen Vastarintaliikkeen toiminnasta, eikö ole koskaan ollut sen jäsenten kanssa tekemisissä.

Hän kertoi myös, että Suomen Sisun periaatteisiin kuuluu muun muassa oman identiteetin ja kulttuurin arvostaminen. Toivottavasti se tarkoittaa jatkossa sitä, että kaikki Suomessa olevat voivat näin ajatella.

 

Summa Summarum: perussuomalaiset ajattevat, että musta lista, Immosen "vapaaehtoinen ero" ja tällaiset kootut selitykset toimivat vihdoin jälkisammutuksena. Nähtäväksi jää.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Sami Vekkuli

Vaikka en persu olekkaan niin näin tilaisuuden aivan eri tavalla.
Ketään ei mielestäni uhkailtu, vai voitko tarkentaa väitettäsi? Missä kohtaa oli uhkailua ja kenen toimesta?
Putkonen ei ehkä ole käytökseltään ja tavoiltaan ihan salonkikelpoinen, tämä pitää ottaa huomioon toimittajien "kohtelua" arvioitaessa. Täytyy myös muistaa miten media on kohdellut persuja vuosikaudet. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Käyttäjän JuhoJrvelin kuva
Juho Järvelin

Media on kohdellut samoin kaikkia aloittelevia puolueita, myös vihreitä. Mutta eivätpä ole muut aloittelevat puolueet ryhtyneet tulkitsemaan perusteltua kritiikkiä vihapuheeksi ja syyttelemään mediaa ajojahdista uhriutumalla urakalla sekä julkaisemalla nimilistoja.

Jos metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan, niin perussuomalaisten kannattaisi nyt pohtia keskenänsä kannattiko ottaa puolueeseen mukaan Halla-aho ja Suomen Sisu, joiden kannattajat ja seuraajat toivat Suomeen eri mieltä olevien järjestelmällisen uhkailun ja trollailun perinteen.

Huomauuttaisin myös, että teksti saattaa olla rikkomatta lakia ja olla silti sisällöltään ja tulkinnoiltaan uhkaava tahi vaarallinen tahi siten tulkittavissa kannattajien taholta, minkä jälkimmäisen Immonenkin ääneen tiedotustilaisuudessa myönsi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mikäänmedia ei uutisoinut,kun Esko Sikkilä (SDP) ja Martti Eskola (Kepu) perustivat Perussuomalaisten valtuustoryhmän Siikajoella, nyt puolueen kasvettua on kurkkupierukin suuri uutinen, kaikki on suhteellista, yhteinen vihollinen on yhdistävä tekijä.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Sami Vekkuli: syytätkö sinä minua siitä että väitän Putkosen uhkailleen? Sanoin: "Putkonen kohteli toimittajia ällistyttävällä tavalla: toistamalla, keskeyttämällä ja lopussa käytännössä asettamalla sanansa niin että ne voi nähdä suorana uhkauksena - etenkin ns. Mustan Listan ilmoittamisen jälkeen."

Salonkikelpoisuus ei koskaan ole ollut vaatimus, mutta hyvä käytös kyllä. Monologi alussa oli mauton, ja jos Putkonen puhuu puolueen nimissä kokoonkutsutussa tiedotustilaisuudessa ja sitten sekä ilmoittaa että puhuu vain omissa nimissään, että vetäytyy mm. presidentin sanoman taakse, niin onhan se aika luokatonta.

Tiedoksi tässä yhteydessä: en pidä feikkiprofiileista. Mitä tarkoittaa sivullasi "Suomi ensin, emme alistu, emme antaudu"? Oletko Suomen Sisun väkeä?

Sami Vekkuli

Kirjoituksesi otsikko viittaa että tilaisuudessa uhkailtiin. Pyysin sinua tarkentamaan että kuka uhkaili ja ketä? Et vastannut kysymykseeni.

Oikea nimeni löytyy kyllä uuden suomen blogistani (yläosassa), kuten feissariprofiilista (Vekkuli nimen alta). Feissari vain ei anna enää vaihtaa nimeäni.

En näe syytä käsitellä feissaribadgeja tai mitään henkilökohtaisia asioita täällä kanssasi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ilmaiset röyhkeyttä tätä foorumia kohtaan esiintymällä salanimellä ja lisäksi sellaisella johon juuri sisältyy viesti että annat piut paut sen auktoriteetille.

Sami Vekkuli Vastaus kommenttiin #5

Miten Foorumilla voi olla joku auktoriteetti?
Pyysin kyllä usaria vaihtamaan nimeni täällä, ei kuulemma onnistu kun se tulee suoraan Facesta. Monta kertaa tämä pitää toistaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

Kirjaudut ilman facea. Kirjaudut uutena henkilönä eli itsenäsi ja sitten heti pyydät ylläpitoa sulkemaan vanhan tulisi.
Kaikissa keskusteluissa on kysymys sekä luottamuksesta että auktoriteetista. Foorumin tasoa voi nakertaa esim viemällä sitä alatyyliseksi, sekavaksi tai sävyltään toiseksin miksi se on profiloitunut. Ne ovat auktoriteettikysymyksiä. Jos on jatkuvasti epäjohdonmukainen tai rikkoo kielellisiä sopimuksia jatkuvasti nakertaa luottamusta.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi Vastaus kommenttiin #5

Kysyin: Mitä tarkoittaa sivullasi "Suomi ensin, emme alistu, emme antaudu"? Antaa tuon olla, mutta kysyn uudelleen: oletko Suomen Sisun väkeä?"

Vastaan: kuuntele uudelleen Putkosen esitys, erityisesti "jos"-sanan käyttö, ja sitten erittäin tarkkaan kohta jossa Putkonen luettelee niin sanotun mustan listansa.

Sami Vekkuli Vastaus kommenttiin #8

Oletko nyt varma että et tarkoituksella hae puheesta jotain mitä siellä ei oikeasti sanota? Kuten tehtiin Immosen kirjoituksen kohdalla.

Ja mitä väliä sillä sinulle on olenko vai enkö ole Sisun jäsen? Ei tuollaiset kysymykset kuulu tänne.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #9

Miksi ei kuulu silloin kun Suomen Sisu on tapetilla?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Kirjoituksesi otsikko viittaa että..."

Se on sitä nykyajan klikkaustenkalastelukulttuuria.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Sami Vekkuli: syytätkö sinä minua siitä että väitän Putkosen uhkailleen?"

Kun blogin otsikko, se suurin teksti, on "Immosen yllätys olikin uhkailutilaisuus", tuollainen näkemys on kyllä hyvin perusteltu.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Sen lisäksi voisi tietysti ottaa esiin sen kuinka 15 000 hengestä on saatu VALTAVA UHKA tälle maalle, jonka maaseudulla vilisee tyhjiä kyliä ja korpihotelleja. Elämme "vaaran kuukausia". Just. Jos kunnanjohtajalta kysyt aiasta, aletaan puhua työpaikoista, kansainvälistymisestä ja muutttaapion kääntämisestä.
Olen niin kyllästynyt siihen, että jatkuvan uhkailuilla sohimisen lomaan aina sitten huudellaan "maahanmuutosta on voitava puhua" ja "Dialogia!".

Sami Vekkuli

Nyt uhkailu on mielestäsi siis ollut jatkuvaa? Haluatko täsmentää?

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Juho Järvelin on asian ytimessä. Mihin alunperin Immosen teksti suuntautui, ihmisiin vai ajatuksiin? MIkä on se jatkuva viesti, jota perussuomalaisten taholta tulee ja jota puolustetaan?

Ville Ylitalo tiivistaa asian näin: "Kirjoitan nyt nopeasti oman tulkintani, jolla yritän selventää syitä, jotka johtivat voimakkaaseen reaktioon mediassa ja mielenosoituksiin Immosen sodanjulistusta vastaan. Immosen kirjoituksessa tuskin on kyse mistään rikoksesta mutta se ei tarkoita, että Immosta ei saisi arvostella ja hänen toimiaan ei saisi kritisoida. Siksi PS:n esittämä "musta lista" on hyökkäys sananvapautta ja demokratiaa vastaan.
Näkemykseni mukaan Immosen kirjoituksen suurin ongelmakohta on, että hän kannusti hyökkäykseen toisia suomalaisia ihmisiä vastaan, jotka ajattelevat hänestä poikkeavalla tavalla."

http://vylitalo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200979-im...

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Mustan listan kohteena olevat ovat reagoineet:

"Listalta löytyy tukku poliitikkoja, muun muassa kokoomusmeppi Henna Virkkunen. Hän kommentoi listaa Facebookissa kuvaillen Putkosen liikkuvan "jossakin huvittavan ja säälittävän välimaastossa".
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082620244201_u...

"Jokainen voi Vennamon mielestä vetää omat johtopäätöksensä siitä, onko hän panetellut ja solvannut perussuomalaisia.
- Itseäni sellainen (syytös) lähinnä hymyilyttää, hän sanoo Iltalehdelle.
Aiemmin julkaisemassaan Facebook-kirjoituksessa Vennamon sanakäänteet ovat astetta voimakkaammat:
- Minussa asia herättää säälivää naurua
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082620243950_u...

Listalle päätyi muun muassa vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö.
Hän kuvaili Putkosen mustaa listaa Twitterissä "hiukan pelottavaksi".
- Hiukan pelottavaa; hallituksen valtapuolue tekee nimilistoja "vastustajistaan" oppositiossa, mediassa ja tutkijoissa. Ei kuulu demokratiaan, Niinistö kirjoitti
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015082620243814_u...

Tämän päivän IL, lisäksi
"- Perussuomalaisten absurdius saa koko ajan uusia ulottuvuuksia puolueen julkaiseman heitä arvostelevien "vihapuheeseen kiihottajien" nimil"istan myötä. Tämä on kuin Nixonin 70-luvun lista häntä arvostelleista pahiksista, jolle pääseminen otettiin vastaan kunniamainintana. Olisin ollut pettynyt, jollen olisi päässyt persujen listalle, Tuomioja kirjoittaa.

Myös kansanedustaja Li Andersson vasemmistoliitosta ilmaisi huolensa listasta.
- Mites tällaisten nimilistojen laatimisen ja julkaisemisen vaikutus yhteiskuntarauhalle sitten? Andersson kyseli Twitterissä.
Facebookissa hän kuvasi tilannetta "aivan epätodelliseksi".

"Puheenjohtaja Antti Rinteen (sd) mukaan perussuomalaiset yrittävät muuttaa puheenaihetta pois rasismista."

Näistä voi päätellä miten ihmiset eri tavoin kokevat Putkosen listan. Normaalia toimintaa se ei ole.

Janne Hilden

Eikö Dan Koivulaaksokin pidä jonkinlaista nimilistaa? Normaalia toimintaa se ei ole.

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #20

Tähän Koivulaakson antamaan haastatteluun:

Mitä tapahtui?

- "Kun odotimme seminaarin alkamista näin henkilön, joka vaikutti epäilyttävälle. Hän ei tervehtinyt ketään ja piti koko ajan toista kättään taskussa. Menin tietokoneelleni tarkistamaan arkistoani voisinko tunnistaa hänet natsiksi, mutta silloin hän lähti salista. Kun lähdin eteiseen hänen peräänsä, sumutti hän minua."

Kaikenlaisia arkistoja sitä :)

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta Vastaus kommenttiin #21

Jos en aivan väärin muista hän tunnisti henkilön "patrioottien" itse seminaaristaan ottamista kuvista, jotka ovat verkossa.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No julkaisiko A. tai A.'n työmies listoja natseista erillisessä toedotustilaisuudessa?

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Spekuloidaan asiaa siltä kannalta että perussuomalaisista tulisi suurin puolue ja "kansallismielinen" faktio pääsisi johtavaan asemaan niin minkä tahojen toiminta työelämässä alkaisi vaikeutua? Keitä savustettaisiin julkisista viroista? Ketkä alkaisivat saada uhkauksia? Se on Unkarissa nähtävissä kaikki.

Suojeluskunta-forumilla oli listoja tapettavista poliitikoista ja tavallisista kansalaisista. Jyväskylän kirjastopuukotuksen jälkeen eräältä epäillyistä löytyi pitkä lista vasemmistolaisista, rotupettureista jne. jolla oli useita FB-kavereitani. Kuka muuten uskoo että tuo lista oli ainoa laatuaan kuten tuon listan pitäjä väitti?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jaa nyt mennään kohta jo sisällissotaan, hiukka vois jarrutella ajatuksenjuoksua, rikollinen toiminta on poliisiasia, tyhmät nettikirjoitukset ja Putkosen listat ovat vaan naurettavia, ei tässä nyt sentään ketään uhata tappaa.

Peace!

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Se oli kyllä Immonen joka ensimmäisenä otti esille sen, että maahanmuutto johtaa sisällissotaan. Unkarissa on nähtävissä lievemmässä mittakaavassa se mihin "kansallismielisten" hegemonia johtaa ja nuo muut esimerkit ovat olleet uutisissa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Kuinka Perussuomalaiset rp liittyy mainittuun Suojeluskunta-forumiin (jonka olemassaolosta esim. allekirjoittanut kuuli ensimmäisen kerran tasan nyt)? Jotain tolkkua tässä vain kaivataan tähän massahysterian lietsontaan, jossa sinä, arvon Vennervirta, olet ollut erityisen kunnostautunut. Kuten tässä kommentissasi, par excellence.

En parhaalla tahdollanikaan ymmärrä, miksi on niin hankala hyväksyä SVL:n sun muiden olevan ulkoparlamentaarisia ryhmiä, joilla ei ole puolueemme kanssa mitään tekemistä. Eikö tämän luulisi olevan hyvä uutinen?

Vaan kun ei. Aina pitää laventaa mielikuvitusta, etsiä yhtymäkohtia, heittää mukaan jo jotain Unkari-korttia (viitannet Jobbik-puolueeseen) ja kaataa lisää vettä kiukaalle.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

ILtalehti on sangen tyhjentävästi listannut nuo yhteydet.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos ei haluttaisi persujen taholta vettä kiukaalle niin 1. miksi ei lempattu Immosta kertalaakilla ulos ja vikkelään. 2. Miksi esim Tossavainen hekumoi aiheella blogissaan?
Meidän jotka haluamme pelastaa Suomen tältä onnettomuudelta nimeltä persujen vouhotus pitääkin sen lisäksi että huomauttelemme Immosesta, Halla-ahosta, Putkosesta, Slungasta jne myös kääntää selkä koko huomiohuoraukselle ja jatkaa sellaisia aloitteita kuin joukkovoimamiekkari ja myös uusia aloitteita joilla Suomi pelastetaan tästä kapuloiden rattaisiin pistämisestä jota PS jatkuvasti tekee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kumpi ja kampi tappeli kumpi voitti?

Tietääkseni tämä blogi koski tuota persujen tiedotustilaisuutta, eikä Unkarin touhuja. Ja eipä se kovin varma ole tuo Schengen-alueen yhtenäisyys tulevaisuudessa, onhan siitä jo Presidenttikin varoittanut. Ei tähän Immosta ja Putkosta tarvita, ei ole homma muutenkaan enää kenenkään hallinnassa.

Käyttäjän mariaani40 kuva
Mari Korhonen

En ole mitään säälittävämpää nähnyt kun Ollin tämän päiväinen "ulostulo". Kova on poika huutamaan, vaan eipä sitten vastaa huuteluistaan. Kikkailee eroamisillaan, ettei setä Soini, tai ylipäätään kukaan muukaan, saa annettua rakentavaa kritiikkiä. Temppu on myös aivan omiaan haistattelemaan Soinille; Olli ei hyväksy Soinia auktoriteetikseen.

Olli lähtee kujalle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toimittajat osoittivat ällistyttävää persumyönteisyyttä ruuhkautumalla Immosen ja Putkosen tiedotustilaisuuteen. Matala profiili osanotossa ja tiedottamisessa palvelisi paremmin suomalaista demokratiaa.

Uhriutuminenkin on yhtä alkeellisella tasolla. Putkosen listalta itsensä löytäneiden kommentit ovat järkyttävän narsistisia.

Paras esimerkki on Erkki Tuomioja, joka toteaa, että olisi ollut peräti pettynyt, jos hänen nimensä ei olisi ollut julkaistulla listalla. Osa on huvittuneita, osa nauraa. Ville Niinistö pelkää. Antti Rinne haluaa puhua rasismista. Vain Li Andersson pelkää yhteiskuntarauhan järkkyvän ( perinteisesti se on ollut suomalaisen äärivasemmiston tärkein tavoite koko itsenäisyytemme ajan ).

Blogisti toteaakin osuvasti, että kyseessä on farssi.

Toimituksen poiminnat