Ipan kiska Mitä Minna Canth sanoisi tänään?

Päätoimittajat: ottakaa vihdoin yhteinen vastuu – sulkekaa kloaakit!

Parin viime päivän aikana on nähty huomattava määrä tiukkoja ja analyyttisia pääkirjoituksia, kolumneja ja blogikirjoituksia natsiaatteen leviämisestä ja rasismin lietsomista vastaan. Se on hienoa.

Voisi kuitenkin sanoa myös, että on myöhäistä sulkea tallin ovia kun aasit ovat karanneet. Median tarjoamat anonyymit keskustelupalstat tarjosivat organisoidulle kansankiihottamiselle ja joukkojen keräämiselle historiallisen alustan. Se oli ilmainen keino medialle saada lukijoita, mutta sen kautta media luovutti oman valtansa määritellä agendansa, ja antautui tietyn populistisen liikkeen mainoskanavaksi.

Kyse ei ole pitkään aikaan ollut ”mielipidekirjoittelusta”. Puskasta, nimimerkkien ja feikkiprofiilien takaa on saatu vuosien ajan laukoa aivan mitä tahansa, eikä siihen kohteella ole juuri ollut mahdollisuus saada oikaisua. Tämä on vastoin journalistisia periaatteita. Tähän saakka media on vetäytynyt ”mielipide”-termin taakse ja väistellyt vastuunhakijoita.

Julkisen sanan neuvoston Journalistin ohjeissa tiedonhankintaan ja julkaisemiseen liittyen sanotaan kuitenkin  mm. seuraavaa:

”11. Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta. Myöskään kuvaa tai ääntä ei saa käyttää harhaanjohtavasti.

12. Tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- tai vahingoittamistarkoitus.”

Näen, että antautumalla jatkuvan rasistisen kiihotuksen, vihanlietsonnan, sekä yhteisöihin ja yksittäisiin ihmisiin kohdistuvan vainoamisen välineeksi, suomalainen media on vetänyt lokaan koko journalismin uskottavuuden. Se johtaa ihmisiä MV-lehden tyyppisen journalismin pariin, ja vetää maton muun muassa maamme hyvin rakennetulta mediaopetukselta. Se tuhoaa myös perinteisen median käyttäjäuskollisuuden.

On siksi ilo nähdä vihdoinkin laajasti kriittistä kommentointia.

Toivon tästä laajaa, julkista keskustelua. Päätoimittajat: ottakaa vihdoin yhteinen vastuu – sulkekaa kloaakit!

(editoitu: lisätty viimeinen lause)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

Journalistin ohjeet koskevat journalistista työtä. Tarkennatko, miten median keskustelupalstat ovat journalistista työtä: moderointi? Keskustelijathan eivät ole journalisteja.

JSN:n journalistin ohjeet

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niissä medioissa, joita olen seurannut netissä kommentointi on moderoitua.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

MV-lehti näyttää olevan juuri tarkoitettu kyseisen materiaalin levittämiseen, tuskin isommin tekemistä journalismin kanssa.

Asia joka minua enemmän askarruttaa, miksi vasemmisto oli valmis laittamaan sensuurin US blogisteille ja kommentoijille.

Onko tarkoitus estää kaikenlainen järkeväkin keskustelu, maahanmuutosta ja pakolaisista. Se ei tee kenestäkään fasistia, rasistia tai kansankiihoittajaa jos erimieltä blogistin kanssa.

Populismi näyttäisi olevan kaikille puolueille yhtä rakas.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Kirjoitinko että vasemmisto haluaa sensuurin US blogisteille? No en.

Kuten alempana näet, nimenomaan kiitän US blogin toimintaa.

Sen sijaan kritisoin tilannetta, jossa trollaavat rasistilaumat käyttävät sähköistä mediaa sen keskustelupalstojen kautta käytännässä rajoittamatta. Se on huonoa journalismia ja tuhoisaa journalismin arvostukselle.

Onko se sensuuria? Ei. En usko, että kukaan näkisi vastaavan printtimedian puolella hyväksi, siksi sitä ei ole tehty. Se laskisi julkaisun tasoa, karkoittaisi mainostajat ja veisi maineen. MUtta jostakin syystä keskustelupalstoilla se käy.

Minkään printtimedian sivuilla ei vastaavaa ole. Syystäkin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei kaikkea, mistä ei pidä, pidä kieltää. Älä lue niitä kloaakkijuttuja, on netissä paljon muutakin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sensuuri on ollut ja on käytössä tuolla idässäpäin, täällä sentään vielä kaikki savat sanoa mielipiteensä vapaasti.

Rasismia, äärioikestoa, natsismia en ole ainakaan missään täällä palstalla nähnyt kenenkään kannattavan, enkä ole nähnyt myös paljoakaan ylilyöntejä.

Tuo MV-lehti on tietysti selvästi omaa luokkaansa, mutta kuka ihme pakottaa sitä lukemaan.

Jouni Snellman sen sanoi selkeästi, kaikkea ei ole pakko lukea.

Jos kirjoittaa laittomuuksia, niistä joutuu vastuuseen, muuten sana on vapaa, taitaa blogistin hermoja vaan kiristää, kun kaikki ei olekaan samaa mieltä ajatuksensa kanssa.

Lauri Wirén

Vasemmistoa kyrsii, kun kaikki joukkovoima ei olekaan punaista.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Mielenkiintoiset kommentit. Loanheitto anonyymisti ja organisoitusti on toki sananvapauden mukaista, mutta sananvapauteen kuuluu myös vastuu sanomisista - myös medialla. Sekö ei nyt taas sitten kiinnosta tässä tapauksessa?

Pieni muistutus sananvapaudesta:

Se, että en esimerkiksi ole antanut oman blogini kommenttiosaston täyttyä rasvaisella rasismilla on herättänyt melkoista närää ja hämmästystä. Se ei tarkoita sensuuria: ketään ei edelleenkään kielletä ajattelemasta, heitetä vankilaan, puukoteta tai hakata kauppakeskuksessa mielipiteensä vuoksi.

Kukin voi edelleenkin mennä rasististen ajatustensa ja äänensä kanssa vaikka kadunkulmaan huutelemaan iskulauseita tai kirjoitella niitä tarravihkoihinsa. Jokainen voi Suomessa kijoittaa kirjan, painaa sen ja jakaa sitä missä haluaa. Sitä merkitsee sananvapaus. Se ei tarkoita että ajatuksiaan voi tuhria mihin vain, esimerkiksi minun blogiini, esimerkiksi kiihottaakseen ihmisiä somaliystäviäni vastaan.

Sitten on vielä se vastuu.

Mika Selin

Vasemmistolaiset istuivat isäni työpaikalta pois vielä 80-luvulla kun ei halunnut liittyä Kommunistien johtamaan liittoon. Hän on ihmisenä täysin puolueeton eikä ole esimerkiksi koskaan äänestänyt. Hän ei myöskään ollut koskaan lakkorikkuri. Oliko tämä mielestäsi oikein että hänen olisi pitänyt väkisin liittyä liittoon? Näistähän ei Suomessa ole koskaan puhuttu eikä kunnolla tutkittu sitä kuinka vasemmisto käytti voimaansa väärin.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Miten tämä liittyy blogin aiheeseen? Kyse on siis median keskustelupalstojen käyttämisestä rasistiseen yllytykseen.

Mika Selin Vastaus kommenttiin #15

Liitty siten että juuri yllä kerrot kuinka täällä muka voi vapaasti olla mitä mieltä haluaa. Voiko jos sen takia sorretaan?

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi Vastaus kommenttiin #21

Vielä kerran: jos tulet tänne kommentoimaan blogia, kommentoi sitä. Voi olla mitä mieltä tahansa, mutta pyydän että kirjotat blogin aiheesta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vastuusta puheenollen voisitko kertoa missä on ollut natsipuolue josta nuo aatteet on levinneet Suomeenkin?

Toivon kysymykseeni myös suoraa kiertelemätöntä vastausta.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Poistin asiattoman raiskausuutisen, vaitettavasti sen mukana lähti moni viesti.
Kopioin edellisest blogista tämän, joka kertonee, millaisia viestejä on ollut tarjolla:

Kerrataan tämän blogin säännöt: trollaajat ja tyhjät viestit lähtevät oitis.

Lisäys: rasististen ja väkivaltaisten viestien kirjoittajat bannataan saman tien.

Lisäys 2. Onaniajutut, perseeseen vedot ja homoletkaukset lähtevät myös.

Lisäys 3. Yksinhuoltajien , omaishoitajien, työttömien, köyhien jne.solvaaminen ei myöskään käy.

Pysykää asiassa, olkaa hyvät.
Kiitos hyville kommenteille: niiden ei tarvitse olla siistejä ja nokkelia, mutta mieluusti sydämestä.

Marko Parkkola

Odotas nyt. Jossain oli tällainen ratkaisu tehty ja se johti erinomaisen hyviin tuloksiinkin. Vain aniharva poistui siitä maasta, niin paljon valtiosta tykättiin.

Ai niin! Nyt muistankin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_demokraattine...

Haluatko tietää myös miksi ihmiset kirjoittelevat nimimerkkien takaa? No, kerron sen silti. Myös meitä rasistifasistisadistinatseja vastaan tehdään jatkuvasti uhkauksia. Ihmiset pelkäävät. Ihmiset pelkäävät myös työpaikkansa puolesta. Ilmapiiri on tänään tällainen.

Se voisi olla toisenlainenkin, mutta ilmatila on luovutettu sekä ääripäille, että heitä kritisoiville. Muilla ei ole oikein mitään äänivaltaa. Minulla olisikin toisenlainen ehdotus tähän ongelmaan.

Jätetään ääripäät huomiotta, ei uutisoida jokaisesta keksitystä asiasta ja puhutaan, ei solvata.

Puolesta? Vastaan?

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Se, että valtamedian nopeimmin reagoiva osa on jonkin ääriliikkeen systemattisen rasistisen spammauksen palveluksessa on sinusta siis ok? Kiinostavaa.

Uhkailut kannattaa ilmoittaa poliisille.
Keksityt asiat kannattaa nostaa esiin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mitä tarkoitat rasistisen spammauksen palveluksessa olevalla valtamedialla?
Kun en mitenkään kattavasti seuraa mediota tällainen on jäänyt minulta huomaamatta.

Marko Parkkola

Eli sinäkin olet osa ongelmaa, et ratkaisua. Sääli. Luulin sinun haluavan eroon ääripäistä.

Mika Selin

Suomesta on lähtenyt Isiksen riveihin enemmän ihmisiä kuin koko vastarintaliikkeellä on Suomessa jäseniä. Eiköhän ole aika laittaa asiat johonkin järjestykseen ja ajatella kumpi on suurempi ongelma Suomelle.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Pitäisikö sinusta siis kaikenlainen feikkiprofiilien ja nimimerkkien suojasta singottava soopa sallia, jotta ei häirittäisi SVL:n toimintaa?
Kiinnostavaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huusko sen alempana sanoi hienosti, se on minusta blogistin omassa harkinnassa aina mitä suostuu lukemaan, rasismi Somaliystäviäsi kohtaanhan on sitten rikos, se on poliisiasia, ei se täällä puimalla hoidu.

Täällä ei ole ollut mitään rasismia, jota US olisi hyväksynyt, eikä ole ollut missään muuallakaan tiedotusvälineissä.

Tuo rasismi ja paha kielenkäyttö liittyy juuri Huuskon ilmoittamiin palstoihin, ja eihän niitä ole pakko lukea, ja jos joku rikkoo lakia, on velvollisuus ilmoittaa se poliisille.

Täälläkään ei ole pakko päivystää, jos ei halua, kritiikkä ja erilaisia, jopa jyrkkiäkin ajatuksia täällä näkee, on rasimikorttia, natsikorttia, suvakkia ym. mutta ei täällä mitään, eikä ketään suojella, hyvin on moderoitua alusta.

Jarmo Skog

Minulle jäi kirjoituksesta epäselväksi mitä blogisti konkreettisesti toivoo. Halutaanko sulkea keskustelupalstoja, rajoittaa nimimerkkikirjoittelua, vai suitsia kommentteja tarkemmin?

Viimeksi mainittua tehdään jo, moderaattorit ovat vastuussa kommenttien sisällöstä ja asiattomia kommentteja poistetaan. Nimimerkin takana esiintyminen halutaan kieltää mm. Venäjällä, mikä kuulostaa erittäin huolestuttavalta kehitykseltä.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

En ota otsikossa olevaan ajatukseen sen enempää kantaa, mutta kyllä kai ne pahimmat kotimaisetkin älyttömyydet ilmestyvät tänä päivänä nimeltä mainitsemattomiin kansainvälisiin some-palveluihin. Ne eivät ota journalistista vastuuta eikä oikein muutakaan vastuuta juuri mistään.

Rahaa ne tekevät, kun ei ole sisältöön liittyviä henkilökuluja toisin kuin ammattimaisilla sisällöntuotantotaloilla kaikkialla maailmassa. Julkisen palvelun yleisradioyhtiöt ohjaavat niihin kilvan kansalaisia, myös tämä meidän kotimainen.

Uudelle Suomelle fiksu sisältö on kunnia-asia. Meidän toimituksemme tekee aktiivista sisältötyötä myös täällä blogeissa. Jos bloggaaja tai muut havaitsevat asiattomuuksia, niistä kannattaa ilmoittaa meille napilla, joka löytyy blogiavausten ja kommenttien yhteydestä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eihän näissä somepalveluissa mitään päätoimittajia ole.

Janne Suuronen

"Uudelle Suomelle fiksu sisältö on kunnia-asia. "
Älä välitä. Maine sentään kasvoi :) Ja sillähän te elättekin.

Vakavammin, minulla on teille ehdotus. Laittakaa kommentoijille oman blogin kommentointia lukuunottamatta vaikkapa viikkokohtainen maksimikommentointimäärä. Nyt samat naamat päivästä toiseen jankkaavat samoja asioita. Pelkästään blogin aihepiiri lukien, kymmenistä kommentoijista jo pelkän naamakuvan näkemisen jälkeen arvaa, mitä kommentin teksti sisältää; usein sen tekstin voisi melkeinpä itse kirjoittaa näiden kommentoijien puolesta.

Kommenttimäärien rajoittaminen pakottaisi vakioposkensoittajia harkitsemaan viestejään edes hieman pidempään ja siten toivottavasti hieman laadukkaammin. (Ja myönnän toki itsekin olevani yksi näistä monista kommentin sisältö helposti arvattavista vakionaamoista)

Marko Parkkola

"Uudelle Suomelle fiksu sisältö on kunnia-asia."

Te olette valinneet linjanne. Kirjoitit muistaakseni siitä blogauksen. Tällöin väite fiksusta sisällöstä on hieman irvokas, koska ette ole objektiivisia.

Sinällään on sanottava kuitenkin, että Uusi Suomi ei poistanut kommenttejani, kun kirjoitin taustoja SVL:n esiintymisestä yhdessä Sisun kanssa kohua herättäneessä tilaisuudessa. Hommaforumin moderaatio sen sijaan poisti kommenttini ja vielä antoi kenkääkin foorumilta.

Voin kerrata vielä sen tausta. Sisu ei lähtenyt yhteistyöhön kenenkään kanssa kyseisessä tapauksessa. Viesti yhteistyöpyynnöstä tuli minun kautta, joten minä kai tämän asian parhaiten tiedän.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Markku Huusko: Tukeeko mikään tutkimus sitä, että MV-lehti ja kaltaisensa syntyvät YLE:n uutisoinnin takia? Ennemminkin syy voisi olla siinä, että teknologian ja kilpailutilanteen takia on etsitty helppoja ja taattuja ratkaisuja. Kloaakkien avaamisen myötä - alussahan ne olivat pääsääntöisesti moderoimattomia - luotiin aivan uudenlainen vuorovaikutus uutisvirran kanssa. Sen yhdistelmän kautta pääsääntö on, että mikä tahansa käy, kunhan siellä saa itse heittää lokaa. Se on tarjonnut ainutlaatuisen alustan populistiselle liikkeelle - ja se on osannut käyttää sen oivallisesti.

Jos YLE ajetaan ahtaalle, tai alas, se tulee tuhojamaan loputkin suomalaisen journalismin uskottavuudesta, eikä palauta mediatalojen kulta-aikaa. Ehkä sitten saadaan riittävästi myyntiä kolmipäisillä avaruushirviöillä, voi olla, mutta luulen enemminkin että luotettavan tiedon tarpeeseen syntyy uusi Huffingtonpost.

Kiitän US blogia siitä mahdollisuudesta, että kirjoittaja voi sulkea häiriköt ja trollajat ulos, ja ilmoittaa asiattomuuksista. Vuosia kuitenkin pysyin täältä pois umpirasistien temmellyksen vuoksi. En ole ainoa.

Kiitän myös siitä, että tällainen avaus on mahdollinen. Se on US Blogin vahvuus.

Mutta mitä ratkaisuksi? Jos olisin antanut sivulleni ilmestyneiden trollien jäädä, "keskustelu" olisi koostunut muutaman aktiivin muutamista sadoista rasistisista viesteistä. Moniko niistä oli feikki? Mitä sellaisella keskustelulla tekee? Kovakätisen, kirjoittajalle eli ilmaiselle sisällöntuottajalle ulkoistetun työn tuloksena saa toki aikaan hyvääkin keskustelua. MUtta ketkä sellaista jaksavat?

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Kiitos palautteesta. Yle tekee paljon hyvää journalismia, mutta on vähän outoa, että se ulkoistaa verkkokeskustelun amerikkalaisille pörssiyhtiöille.

Trolli- ja feikkiepäilyistä kannattaa ilmoittaa meille. Me valvomme keskustelua palvelussamme tosissamme, mutta emme pysty siihen yksin lähellekään niin hyvin kuin teidän kirjoittajien kanssa.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Riippumattomat mediat ovat se, mihin tavallinen mediankäyttäjä vertaa kaikkea muuta. Siksi kaupallisten median olisi kannattavaa pitää huolta että sellainen on olemassa, ja käyttää sitä oman mediauskottavuutensa hyödyksi.

Ylen tehtävä ei ehkä ole olla verkkokeskustelun ylläpitäjä, riittänee että se on palautteellinen, läpinäkyvä, parlamentarisen valvonnan takaama riippumaton lähde, joka on irti myös mainostulojen aiheuttamista riippuvuuksista.

Jo tällaisen blogin ylläpitäminen em. syistä on todella aikaavievää ja raskasta. En usko että itse valitettavasti kovinkaan jaksa enää sen päälle muuta moderointiin liittyvää.

Kiitos hyvistä kommenteista!

Hannu Tanskanen

Ja perinteisesti vasemmisto poistaa epämiellyttävät kommentit. Turha huudella "demokratiasta".

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Tässä perusteet - viestisi kuuluisi kohtaan "tyhjät viestit".

Poistin asiattoman raiskausuutisen, vaitettavasti sen mukana lähti moni viesti.
Kopioin edellisest blogista tämän, joka kertonee, millaisia viestejä on ollut tarjolla:

Kerrataan tämän blogin säännöt: trollaajat ja tyhjät viestit lähtevät oitis.

Lisäys: rasististen ja väkivaltaisten viestien kirjoittajat bannataan saman tien.

Lisäys 2. Onaniajutut, perseeseen vedot ja homoletkaukset lähtevät myös.

Lisäys 3. Yksinhuoltajien , omaishoitajien, työttömien, köyhien jne.solvaaminen ei myöskään käy.

Pysykää asiassa, olkaa hyvät.
Kiitos hyville kommenteille: niiden ei tarvitse olla siistejä ja nokkelia, mutta mieluusti sydämestä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, tarkoittaako blogisti että viemärisuoli on suljettava vai onko jätevesiviemäri suljettava ?

Kloaakki on useimpien lintu-ja matelijalajien sekä sammakkoeläinten niin kutsuttu yhteissuoli eli viemärisuoli. Myös haikaloilla ja nokkaeläimillä on kloaakki.

Vanhempi merkitys kloaakille on jätevesiviemäri.

P.S. Kloaakki-sanan käyttö on symbolisellakin tasolla pahasti epäonnistunut. Mikäli jätevesiviemäri suljetaan , hukumme kirjaimellisesti paskaan. Mainittujen eläinten suolitukos puolestaan johtaa kyseisten eläinlajien sukupuuttoon.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Toisaalta tiedetään että kiinteän ulosteen ja virtsan erittelemätön vesiviemärijärjestelmä on ekologisesti aika järjetön systeemi, kun ottaa huomioon että fosforivarannot ovat rajalliset.
Kyse on vielä siitäkin halutaanko että viemärinä toimii katu, joki tai etupiha.
Jotkut paskovat myös toisten rappusille. Sekin on ikävää.

Hyvä, tarkentava ja piristävä kommentti, kiitos! :-)

Jaakko Häkkinen

"Se oli ilmainen keino medialle saada lukijoita, mutta sen kautta media luovutti oman valtansa määritellä agendansa, ja antautui tietyn populistisen liikkeen mainoskanavaksi."
-- Miten niin media ei enää määrittelisi agendaansa itse?
Ihmiset kyllä keskustelisivat ja tieto leviäisi muutenkin. Lisäksi ihmisillä on oikeus mielipiteisiin ja niiden ilmaisemiseen, vaikka he olisivat sinun kanssasi eri mieltä asioista.

Se, mitä kannattaisi tehdä, on tiukka moderointi: asiaton kielenkäyttö, rasismi ja vihanlietsonta kiellettäisiin ja sellaiset kommentit poistettaisiin heti. Se opettaisi ihmiset keskustelemaan maltillisemmin.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Näetkö että esimerkiksi täällä olisi vain samanmielisiä? No ei. Moderoinnin periaatteet ovat ollet tuolla jo kahdesti. Eri mieltä oleminen siellä ei ole poiston peruste.

Moderoinnista: olen vetänyt täällä hyvin tiukkaa linjaa moderoinnin suhteen, mutta on aika järkyttävää katsoa tuota "nämä lähtevät"-listaa joka on muotoutunut. Jos en olisi moderoinut, tämä kommenttiketju olisi tämän hetken keskustelulle tyypilliseen tapaan ollut täynnä asiattomia raiskausuutisia, väkivaltaisia vihjailuja, seksuaalista ryönää, homoletkauksia, köyhimpien ja heikoimmassa asemassa olevien, pakolaisten, maahanmuuttajien, etnisten ryhmien jne. solvaamista.

Moderoinnin tuoksena olen saanut sitten aikamoista ryöpytystä näiltä kyseisiltä kirjoittajilta. Ikäänkuin se ei olisi oikeutettua.

Teen siis editoriaalista työtä, ja saan siitä henkilökohtaisen riesan. Sama on kaikilla jotka koettavat osallistua keskusteluun julkisilla forumeilla. NImettömänäkin kirjoittelevat voivat lausua niillä mitä tahansa väitteitä "mielipidevapauden" nimissä, ilman että niihin käytännössä olisi mitään oikaisumahdollisuutta.

Jaakko Häkkinen

Nollatoleranssi on hyvä. :) Minun blogissani ei ole ollut mitään ongelmia asiattomuuksista.

Toimituksen poiminnat