Ipan kiska Mitä Minna Canth sanoisi tänään?

Poliisi soittaa Sebastian Tynkkyselle

 

Uudenvuoden "karvakäsiraiskaajienmassahyökkäysnaistenkimppuun Kölnin malliin Helsingissä" tarkoitti käytännössä kolmea ilmoitusta seksuaalihäirinnästä. Se on huomattavasti vähemmän kuin  keskiverto juhannusfestivaalien perisuomalainen saldo. Helsingin asematunneli uutena vuonna oli naisille turvallisempi kuin Helsingin yliopisto-opiskelijoiden bileet.  Joka tapauksessa yksikin häirintätapaus on liikaa, ja selvitettävä.

Uusien tietojen mukaan asialla ovatkin nyt olleet 50 miehen ryhmät jotka hierovat itseään 11-vuotiaita tyttöjä vasten, eikä poliisi ole tähän voinut puuttua koska [epäselvää]. Jos se pitää paikkansa, se on järkyttävää ja  tuomittavaa. Laumasaalistaminenkaan ei kuitenkaan ole uusi suomalainen ilmiö, sillä kuka tahansa netissä retkeillyt tai oikeuspäätöksiä seuraava tietää, että kotimaiset laumat miehiä hierovat itseään pikkutyttöjä ja -poikia vasten ja kutsuvat näitä ihan kotiinsakin kimppakivalle.

Hyvä on, että nämä asiat tulevat nyt pinnalle. Niistä on vuosia puhuttu, mutta nyt vasta jostakin syystä ne kiinnostavat laajemmin. Sen ilmiön tekopyhyys vain oksettaa naisia läpi maan.

Jotkut haluavat luoda kansallisen kriisin ja vaaran tunnelmaa. Siitä huolimatta, että poliisi kertoo toistuvasti, ettei pakolaisista huolimatta rikosten määrä ole suhteessa  noussut.

Helsingin poliisi osasi pidättää ennakkoon joukon turvapaikanhakijoita, jotka tulisivat ehkä tekemään rikoksia Helsingin keskustassa uutenavuonna. Se oli sinänsä hyvä asia. Siinä vaiheessa, kun tapahtuneen uutisointi alkoi mennä sekavaksi, poliisi kuulemma soitteli asiasta sisäpiiiritiedoin - kenellepä muulle kuin Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkysellle?

Sebastian Tynkkynen kertoi  7.1.2015 klo 14.14 Helsingin uudenvuodenyön poliisitutkinnasta facebooksivuillaan seuraavasti: "Sain äsken poliisilta soiton, jossa hän kertoi tarkempia tietoja uuden vuoden tapaukseen liittyen, mutta pyysi salaamaan henkilöllisyytensä."

"Soittanut poliisi kertoi, että turvapaikanhakijat suunnittelivat maasta poistumista, jota ennen he olisivat tehneet samanlaisia asioita, mitä Kölnissä maahanmuuttajat olivat tehneet."

Jännittävää, monesta eri syystä.

- Miksi poliisi soitti juuri Tynkkyselle?

- Miksi ko. poliisi "pyysi salamaan henkilöllisyyteensä"?

- Millä valtuuksilla ko. poliisi Tynkkyselle tutkinnanalaista tietoa antoi?

- Pyysikö ko. poliisi Tynkkystä vuotamaan tietoja?

- Miksi Tynkkysen ko. poliisilta vuotamat tiedot eroavat  KRP:n tutkinnan tuloksista ? Kölnin yhteydestä ei esitutkinnassa ole löydetty näyttöä, päinvastoin.

Tämä kaikki on kiinnostavaa, erityisesti jos katselee tapahtuman - siis sen mitä ei sitten tapahtunut Asematunnelissa - aikajanaa täältä.

No miksi Tynkkynen  näin toimii? Nyt 11.1. illansuussa hän hehkuttaa: "Tanskan yleisradiosta soitettiin. He olivat lukeneet ruotsalaisesta mediasta, että ensimmäinen poliittinen toimija on tullut Suomessa ulos kannattaen kansalaispartioita. Annoin puhelinhaastattelun, joka tulee ulos heidän huomisessa aamulähetyksessä. Vähänkö upeaa, että tämä kansalaisten turvallisuuteen liittyvä keskustelu leviää vauhdilla muihinkin Pohjoismaihin kansalaispartioiden osalta."

Ei tarvitse paljon arvailla, mikä yhteys natsipartioilla, Tynkkysellä ja uudenvuoden hypetyksellä on.

Tynkkysen väite poliisin soitosta olisi syytä  tutkia. Jos se pitää paikkansa, kyseessä on vakava asia, jos taas ei, Tynkkynen on laittanut sanoja poliisin suuhun. Ei se sen vähemmän vakavaa ole sekään.

 

PS. kaikki muut poliitiset nuorisojärjestöt, paitsi Tynkkysen johtama perussuomalaisnuoret, ovat mukana Lopetetaan MV-sivuston -kampanjassa. Sekin on jännää.

 

 

 


 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Julkisuuteen tottunut BB-nuori, joka on joutunut omissa joukoissaan sivuraiteelle, kaipaa julkisuutta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Tynkkynen on kekseliäs mies mitä tulee julkisuudessa pysyttelyyn. Tosin poliisin yhteydenotto-kikka on plagioitu ex-puoluetoveri Tom Packalénilta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Poliisin ja eräiden professoreidenkin mielestä tämä ryhmätouhu on uusi ilmiö Suomessa, uusi ilmiö tämä on myös Kölnissä ja Ruotsissa.

Onko tällaista siis Vasemmistoliiton mielestä ollut ennenkin Suomessa, niinkuin tekstistäsi sai kuvan?

''Laumasaalistaminenkaan ei kuitenkaan ole uusi suomalainen ilmiö, sillä kuka tahansa netissä retkeillyt tai oikeuspäätöksiä seuraava tietää, että kotimaiset laumat miehiä hierovat itseään pikkutyttöjä ja -poikia vasten ja kutsuvat näitä ihan kotiinsakin kimppakivalle.''

Kannatta ilmoittaa poliisille ja laajemminkin tiedotusvälineille, että virkavalta on väärässä, tämä on siis aivan varmasti vanha juttu.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Luetko sinä itse noita linkkaamiasi juttuja?

Miten mainitsemasi kolme ilmoitusta on "huomattavasti vähemmän kuin keskiverto juhannusfestivaalien perisuomalainen saldo"
-Linkin jutussa Kalajoelta saldo oli kaksi tapausta..

"kotimaiset laumat miehiä hierovat itseään pikkutyttöjä ja -poikia vasten"
- linkki ei kerro suomalaisten miesten laumassa hierovan itseään lapsia vasten, vaan juttu käsittelee alaikäisiin kohdistunutta seksuaalista häirintää internetissä.

"kutsuvat näitä ihan kotiinsakin kimppakivalle."
-Linkin tapauksessa ei ole kysymys "kimppakivasta", vaan tapauksesta jossa mies käytti tyttöä hyväkseen yksityisasunnossa. Lisäksi tekijän etnisestä taustasta ei ole mainintaa, kuten ei myöskään Kalajoen tapauksien tekijöiden taustasta..

Osaatko kertoa miksei linkkien sisältö vastaa niistä kertomaasi?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

- Mamut lähentelevät ja lääppivät!
- Toisaalta Suomessa on lääpitty ennen mamujakin.
- Teet siis eron lääpinnällä ja lääpinnällä?
- Kumpikin ällöttää, mutta kotimainen lääpintä on vuosisatoja kestettyään tuottanut täkäläisille naisille paljon enemmän murhetta.
- Tunnut viittaavan kintaalla mamujen aloittamalle ahdistelulle.
- Juurihan sanoin sen ällöttävän!
- Jos mamuja ei olisi, ei suomalaisten naisten tarvitsisi pelätä lääppivää muukalaista.
- Taidat unelmoida tilanteesta, jossa suomalaismiehet hallitsisivat ahdistelukenttää?
- Älä väistele! Ibrahim tuli Suomeen, ja nyt hän kähmii teinityttöjä kadulla. Mikä on Ibrahimin oma vastuu?
- Nyt leimaat törkeän rasistisesti kaikki Ibrahim-nimiset. Valtaosa heistä on ehdottomasti herrasmiehiä.
- Entäs se kähmivä vähemmistö?
- Kaikki on suhteellista. Reiska, Kake ja Pertsa ovat ahdistelleet naisia tässä maassa paljon enemmän ja kauemmin kuin Ibrahim.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Jahah, näistä kysyin:
- Miksi poliisi soitti juuri Tynkkyselle?
- Miksi ko. poliisi "pyysi salamaan henkilöllisyyteensä"?
- Millä valtuuksilla ko. poliisi Tynkkyselle tutkinnanalaista tietoa antoi?
- Pyysikö ko. poliisi Tynkkystä vuotamaan tietoja?
- Miksi Tynkkysen ko. poliisilta vuotamat tiedot eroavat KRP:n tutkinnan tuloksista ? Kölnin yhteydestä ei esitutkinnassa ole löydetty näyttöä, päinvastoin.

Tämä kaikki on kiinnostavaa, erityisesti jos katselee tapahtuman - siis sen mitä ei sitten tapahtunut Asematunnelissa - aikajanaa.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Noh katotaan ny,kuka Tynkkyselle seuraavaksi soittaa..FIB,CIA,Obama vaiko jumala tai Jeesus..Tynkkyenhän on näissä poliittisissa kuvioissa pelkkä naurun paikka...siis poliittisissa kuvioissa.

Martti Kovala

Tarkoitatko ehkä FBI (Federal Bureau of Investigation)?

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Huoli on tietysti aina suurempi tynkkysistä kuin niistä joukkohäirinnöistä ja raiskauksista. On se kumma, että aina näiden huolestuneiden naisten ja miesten poliittinen puolue on vasemmisto, demarit tai vihreät. Naisten perusoikeuksista, liikkumavapaudesta ja koskemattomuudesta julkisilla paikoilla ei ainakaan vasemmisto enää välitä. Ennen taisi olla toisin. Surullista katsottavaa ja luettavaa, koska on niin systemaattista.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Eikös persujen suoltama systemaattinen ja tarkoitushakuinen tuuba ole surullista.

Kari Peltola

Mitä muutakaan voi kirjoittajalta poliittisen suuntaumisen perusteella odottaa?

Ja mistä tämäkin on tempaistu?

" Laumasaalistaminenkaan ei kuitenkaan ole uusi suomalainen ilmiö, sillä kuka tahansa netissä retkeillyt tai oikeuspäätöksiä seuraava tietää, että kotimaiset laumat miehiä hierovat itseään pikkutyttöjä ja -poikia vasten ja kutsuvat näitä ihan kotiinsakin kimppakivalle "

Miten monta suomalaisten miesten tai mainitsemiesi laumojen tekemiä joukkuahdisteluita tai raiskauksia muistat viimeiseltä 50 vuodelta....

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Tämä nyt ei liity kysymyksiini mmillään tavalla mutta kannattaa vilkaista uutisia annetuista tuomioista ihan vaikka vaan viimeisen viiden vuoden aikana: löydät uskonnollista yhteisöä, urheilua, perheitä ja miesverksotoa netistä.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #16

Uskonyhteisöissä ja urheiluseuroissa tapahtuneet hyväksikäytöt ovat olleet myös ilmiöitä ja niistä keskusteltiin aikanaan julkisuudessa ja somessa kovastikin ja tuomittiin yksiselitteisesti. Ei kukaan vähätellyt tyyliin ainahan tyttöjä on jahdattu tai uskonyhteisöjen kohdalla ei sanottu, että raiskaavathan ateistitkin.

Tämän turvapaikahakijoita koskeva ilmiö on juuri nyt fokuksessa ja siitäkin pitäisi voida keskustella, Ilman vähättelyä ja fokuksen siirtämistä suomalaisiin miehiin. Näyttää siltä, että esim. Saksassa jo pystytään puhumaan asiasta raatorehellisesti ilman "mutku ahdistelevathan nekin" -retoriikkaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #24

No, keskustellaan sitten. Kun nyt siitä on näemmä kuitenkin pakko puhua eikä mistään muusta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #24

Siellä on lynkkausjoukkiot liikeellä hakkamassa syyttömiä sairaalakuntoon.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys Vastaus kommenttiin #32

Niin on ja sitä ei kukaan hyväksy. Katsoin A -studion ja siinä Ylen saksankirjeenvaihtaja sanoi, että saksalaiset haluavat nyt keskustella nuoriin muslimimiehiin liittyvistä ongelmista kaunistelematta ja suoraan. Salailu johtaa myös ongelmiin.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #35

Nuorten muslimimiesten ongelmista on puhuttu tässä maassa jo vuosia. Oletko harkinnut oman blogin kirjoittamista aiheesta?

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #24

Mari Yritys, asiaa helpottaisi huomattavasti että Suomen misogyynisimmät tahot siirtyisivät pois dominoimasta keskustelua ja hyökkäämästä naisten kimppuun, jos naiset huomauttavat että naisten ahdistelu on ollut täällä arkipäivää jo iät ajat.

Aivan taatusti helpottaisi kovasti. Oikein kummasti.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Hyvin pysyvät kysymykset keskiössä.
Miksi poliisi soitti juuri Tynkkyselle?

- Miksi ko. poliisi "pyysi salamaan henkilöllisyyteensä"?

- Millä valtuuksilla ko. poliisi Tynkkyselle tutkinnanalaista tietoa antoi?

- Pyysikö ko. poliisi Tynkkystä vuotamaan tietoja?

- Miksi Tynkkysen ko. poliisilta vuotamat tiedot eroavat KRP:n tutkinnan tuloksista ? Kölnin yhteydestä ei esitutkinnassa ole löydetty näyttöä, päinvastoin.

Tämä kaikki on kiinnostavaa, erityisesti jos katselee tapahtuman - siis sen mitä ei sitten tapahtunut Asematunnelissa - aikajanaa täältä.

MUtta sille on varmaan ihan luonnollinen selitys.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Perussuomessa blogistit avaavat keskustelun, mutta äänekkäimmät kommentoijat päättävät mistä keskustellaan.

Ai niin, Tynkkynen on luultavasti sepittänyt koko puhelun omasta päästään. Hän siis puhuu muunneltua totuutta, tai arkikielellä valehtelee. No niin, nyt minä sen sanoin.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Puolet blogistin kirjoituksesta liittyi ahdisteluihin, vanhoihin raiskaustapauksiiin jne.. Onko ihme, että niitä kommentoitiin

Vaikuttaa siltä, että Tynkkysen sanomiset ja tekemiset eivät tällä kertaa kiinnosta ketään... ) mutta jatkakaa Tynkkysestä.

Käyttäjän JyrkiSavikuja kuva
Jyrki Savikuja

Noista kysymyksistä voi tietenkin vertailla näidenkin asiasta antamien lausuntojen erityisiä piirteitä:
Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen
Helsingin poliisikomentaja Lasse Aapio
Helsingin apulaispoliisipällikkö Ilkka Koskimäki
Keskusrikospoliisin Rikosylikomisario Thomas Elfgren

Eikä olisi tärkeämpää pohtia, että mitkä Sebastian Tynkkysen pitämistä tiedoista pitävät paikkansa ja mitkä eivät pidä paikkaansa?

Poliisi tietolähteenä haluaa aivan varmasti salata henkilöllisyytensä!

Poliisilla, joka on ollut tietolähteenä, voi olla hyviä syitä saattaa tietonsa välikäden kautta julkisuuteen!

Usea näyttää olevan sitä mieltä, että sananvapaus perinteisesti oikeuttaa olemaan samaa mieltä heidän kanssaan.

Miksi pitää yrittää pakottamalla saada mieleisensä lausunto jostakin asiasta?

Pitäisikö meidän yrittää enemmän ymmärtää toisiamme ja toistemme perusteluja?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Eikä olisi tärkeämpää pohtia, että mitkä Sebastian Tynkkysen pitämistä tiedoista pitävät paikkansa ja mitkä eivät pidä paikkaansa?"

Se pitävätkö Tynkkysen tiedot paikkansa vai ei selviää viimeistään sitten, kun tutkinnat on saatu päätökseen.

"Pitäisikö meidän yrittää enemmän ymmärtää toisiamme ja toistemme perusteluja?"

Aina voidaan yrittää, mutta helppoa se ei välttämättä ole.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Siivosin asiattomia viestejä, esimerkiksi tässä blogissa ei käsitellä huoltajuuskiistoja. Jätin muutaman kun oli hyviä vastauksia. Sensuurista on turva valittaa, sitä ei ole, sillä voitte kirjoitella aivan vapaasti muualle.

Edellisten blogien tuottama ohjeistus:

trollaajat ja tyhjät viestit lähtevät oitis.

Lisäys: rasististen ja väkivaltaisten viestien kirjoittajat bannataan saman tien.

Lisäys 2. Onaniajutut, perseeseen vedot ja homoletkaukset lähtevät oitis.

Lisäys 3. Yksinhuoltajien , omaishoitajien, työttömien, köyhien, jne.heikompien solvaaminen ei myöskään käy.

Pysykää asiassa, olkaa hyvät. Eri mieltä saa olla, mutta aiheessa olisi hyvä pysyä, ja tässä blogissa se on Tynkkysen ja poliisin puhelu.
Kiitos hyville kommenteille: niiden ei tarvitse olla siistejä ja nokkelia, mutta mieluusti sydämestä.

Sari Haapala

"Uudenvuoden "karvakäsiraiskaajienmassahyökkäysnaistenkimppuun Kölnin malliin Helsingissä" tarkoitti käytännössä kolmea ilmoitusta seksuaalihäirinnästä."

Käyttämästäsi kielestä päätelleen tätä maahanmuuttokeskustelua käyvät useasti itsesi kanssa yhtenevät mielipiteet omaavat henkilöt keskenään useammalla eri nimimerkillä Mäntylahden tyyliin.

"Hyvin pysyvät kysymykset keskiössä.
Miksi poliisi soitti juuri Tynkkyselle?

- Miksi ko. poliisi "pyysi salamaan henkilöllisyyteensä"?

- Millä valtuuksilla ko. poliisi Tynkkyselle tutkinnanalaista tietoa antoi?

- Pyysikö ko. poliisi Tynkkystä vuotamaan tietoja?"

Miksi yksittäinen poliisi tulisi esiin omalla nimellään, kun siitä ei voi koitua hänelle mitään positiivista. Onhan rivipoliiseja jo erikseen kielletty kommentoimasta maahanmuuttoon liittyviä asioita julkisuuteen ja medialle, ja tiedät tasan tarkkaan sen itsekin.

Monet poliisit ovat turhautuneita omaan tilanteeseensa ja maahanmuuton aiheuttamiin lisärasitteisiin, joten tämä on ainoa keino saada julkisuuteen tietoa heidän kohtaamistaan ongelmista ja haasteista. En epäile Tynkkysen kertomusta ainakaan sillä perusteella, mitä itse olen keskustellut tuttujen poliisien, palomiesten ja ensihoitohenkilökunnan kanssa. Todellisuus ja mediassa esitetty "totuus" ei aina kulje ihan käsi kädessä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

"Miksi yksittäinen poliisi tulisi esiin omalla nimellään, kun siitä ei voi koitua hänelle mitään positiivista. Onhan rivipoliiseja jo erikseen kielletty kommentoimasta maahanmuuttoon liittyviä asioita julkisuuteen ja medialle, ja tiedät tasan tarkkaan sen itsekin."

Joten emme ehkä saa koskaan tietää kuka tämä mystinen poliisi on. Sattuipa sopivasti.

Epäilys on toki aina paikallaan, johtaahan esitutkintaa tunnettu punaviherstalinisti Thomas Elfgren!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Poliisien taholta tulleiden ristiriitaisten kommenttien ja tilannearvioiden perusteella on havaittavissa se jo intuitiivisestikin miellettävissä oleva tosiasia, että poliisivoimissa on tietty fraktio sellaisia, jotka itse olisivat ajautuneet liivijengiläisiksi katupartiolaisiksi, elleivät jostain syystä olisi tulleet hakeutuneeksi poliisikouluun. Kuinka stereotyyppisen skineiltä lähes puolet katupoliiseista näyttävätkään.

Tämän fraktion lisäksi poliisivoimissa on tervettä harkintakykyä omaavia sivistyneitä päällystöön kuuluvia henkilöitä, joilla on varsinaisten töidensä lisäksi kädet täynnä töitä kaitsiessaan niitä muita "lausuntojen antajia".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ulkonäkö on asian vierestä. Poliiseilla on pitkä ja perinpohjainen koulutus, jossa hörhöt karsitaan.

Eilisen A-studion jälkeen ei voida väittää, että poliisi hyväksyisi katupartiot. Sen verran selväsanainen oli tällä kertaa poliisiylijohtaja Kolehmainen. Nyt voisi olettaa, että persutkin ottavat hieman takapakkia tämän suhteen.

Sari Haapala

"Poliisien taholta tulleiden ristiriitaisten kommenttien ja tilannearvioiden perusteella on havaittavissa se jo intuitiivisestikin miellettävissä oleva tosiasia, että poliisivoimissa on tietty fraktio sellaisia, jotka itse olisivat ajautuneet liivijengiläisiksi katupartiolaisiksi, elleivät jostain syystä olisi tulleet hakeutuneeksi poliisikouluun. Kuinka stereotyyppisen skineiltä lähes puolet katupoliiseista näyttävätkään."

"Tästä minulla ei tietenkään ole mitään näyttöä, mutta kirjoitanpahan nämä valheet kuitenkin. Joku niitä kuitenkin uskoo."

T.Juha "puheenvuoron kommentoija" Kuikka

Toimituksen poiminnat