Ipan kiska Mitä Minna Canth sanoisi tänään?

20.2.2019 jää historiaan - mursi lopullisesti maamme oikeusvaltioperinteen

 

Tänään 20.2.2019 yli 140 000 kansalaisen kasvoille heitettiin märkä rätti. Eikä se ole ensimmäinen kerta. Eduskunnassa tehtiin hallituksen enemmistöäänin 96-77 päätös siitä, että yli 140 000 ihmisen allekirjoittamaa, aktiivimallia vastustavaa kansalaisaddressia ei viedä eduskuntaan. Presidentti Niinistön allekirjoittama, asiantuntijoiden ja perustuslakivaliokunnan ongelmallisena näkemä laki on todettu kelvottomaksi, mutta sitä ei päästä lakkauttamaan. 

Samana päivänä, siis tänään, liikenneministeri Berner kertoi jatkavansa ministerinä, vaikka hyppää 26.3.2019 ruotsalaisen pankkikonserni SEB:n hallitukseen, saaden mm. oikeuden ostaa sen sisäisiä osakkeita. Pääministeri Sipilältä kysyttäessä hän ilmoitti, ettei häntä kiinnosta päätöksen aikataulu eikä hän kommentoi asiaa muutenkaan. Saman tien paljastui, että Berner on valehdellut oikeuskanslerille aikataulustaan. 

Tänään pääministeri Sipilä myös - kahden päivän piinallisen hiljaisuuden ja monien vaatimusten jälkeen - nuhteli lievästi äärioikeistosuhteistaan tunnettua puolustusministeri Niinistöä tämän nimiteltyä maamme kärkilakiasiantuntijoita "talebaneiksi".

Samaan aikaan aktiivimallin kanssa käsiteltiin eduskunnassa esitystä edelleen heikentää turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa. Tänään nähtiin sekin, että lapsiin ja nuoriin kohdistuvien seksuaalirikosten ratkaisuksi esitettiin pakolaisperheiden kansalaiskasvatusta ja maahan saapuvien sijoittamista rajoillemme leireille, sekä poliisille oikeutta "toimia, kun siltä tuntuu". Kun toimittaja kysyi melko ilmeisen kysymyksen siitä, miten suomalaiset raiskaavat miehet sitten, pitäisikö heitä kouluttaa, tuli kysymys selvästi yllätyksenä kolmelle tärkeästi puhuvalle hallituspuolueen miehelle.

On ollut käsittämätöntä seurata tätä ihmisoikeuksien ja oikeusvaltioperiaatteiden murentamista. Pyhää ei tunnu olevan kuin uusien sähköautojen osto ja veroparasiittien oikeudet. Edes lakiasiantuntijoiden valitukset Euroopan Neuvostoon ja kansainväliset huomautukset eivät ole herättäneet hallituksen väkeä.

Tämä päivä, 20.2.2019 tiivistää tämän hallituksen ja sen yli 30 perustuslain vastaisen lakiesityksen taipaleen. Epäpätevyydelle ei tunnu olevan rajoja. VR, vanhustenhoito, kuntatalous ja ihmisoikeudet ovat kriisissä. Hallinnon kaaos -ilmaisu kuvaa tilannetta sangen hyvin. 

On vaikea enää päästä tästä syvemmälle farssiin. Niillä jotka tämän farssin vaikutuksia käytännön tasolla kokevat, ei ole enää sanoja kuvata tunteitaan. Se on äärettömän huolestuttavaa.

Jostakin asiat alkavat purkautua. Ministeri Bernerin aiheuttaman sotkun siivoamisesta keskusteltaneen seuraavassa keskustan ryhmäkokouksessa. Se on vain osa kaaoksesta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei heitetty. Vielä yli 4 miljoonaa äänestäjää jätti allekirjoittamatta, joten kyllä tuo 140000 on pieni vähemmistö. Avioliittolain muutos sai yli 160000 ja sekin meni läpi vain täpärästi. Olisi hyvin saattanut jäädä menemättäkin.

Toimituksen poiminnat