Ipan kiska Mitä Minna Canth sanoisi tänään?

Tsirp! Jussi Halla-ahon undulaattipolitiikka

 

Kirkkopäivien osallistujat eivät näe hyvänä Jussi Halla-ahon osallistumista "sananvapauskeskusteluun". Miehen mielestä kun hukkuvien pakolaisten pelastaminen on kriminalisoitava, ja vihreiden poliitikkonaisten raiskaukset sekä muun muassa homoseksuaalin ampumisella hekumointi ovat ihan edelleenkin ok, sillä hän ei ole irtisanoutunut sanomisistaan. Halla-aho kommentoi  hyvin maltilliseen kirkkoväen keskusteluun: " Titityy, ei mulla muuta." Se kertoo paljon hänen poliittisesta diskurssistaan.

Eron ottaminen entiseen ajatteluun ja selkeä irtiotto vaatii kykyä nähdä tekonsa ulkopäin. Esimerkiksi Pohjoimaisen Vastarintaliikkeen Esa Holappa otti eron perustamistaan uusnatseista, jotka ovat terrorisoineet suomalaisia vuosia syyllistyen lukuisiin pahoinpitelyihin ja tappoon.  Nyt hurjan kohun kohteena Hussein Al-Taee ymmärsi hävetä ja myönsi puheensa, kun ne tuotiin hänen eteensä. Olen keskustellut Holapan kanssa kasvotusten, eikä se ollut vaikeaa. Hän on osoittanut ottaneensa eron entisestä. Arvostan sellaista.

Jussi Halla-ahon puheet sen sijaan venyvät ja mutkistuvat, ja liekurtelevista selityksistä ainoa selvä asia on, että hän ei sanomisiaan peru. Itsekin raiskausuhkauksia saanena sanoisin että tuo ei riitä.

"Titityy"-lausunnollaan Halla-aho tuntui yltävän uusiin sfääreihin poliittisessa retoriikassaan. Mutta itse asiassa niin ei ole. Kun Jussi Halla-aho sai rentoutua vaalipaneeleissa riittävästi, kävi niin, että kuittasi maahanmuuttokysymyksiä kertomalla että unohti muistiinpanot kotiin, tai vastaamalla: "Onpas kummallisia kysymyksiä".  Sopii murroikäiselle koululaiselle, mutta puolueen puheenjohtajan suusta voisi odottaa jotain.

Perussuomalaisten hallituskysymyksiin antamat vastaukset ovat samaa undulaattitasoa. Ne herättävät yhä syvemmän ihmetyksen esimerkiksi siitä, miksi kokoomus on niin tiukasti peesaa perussuomalaisten maahanmuuttopoliitiikkaa. Samaistuminen tällaiseen politiikan tasoon on tietysti valinta sekin ja kertoo ehkä olennaisella tasoilla jotain molempien oletetun äänestäjäkunnan luonteesta.  

Perussuomalaisten vastauksissa loogista on ainoastaan se, että jokainen vastaus näyttää sisältävän vastakkaisia asioita. Suomi on pieni maa, kun puhutaan päästövastuista, mutta suuri maa kun puhutaan esimerkkinä olemisesta päästövastuista.  Suomi ei saa lisätä kehitysapua, mutta Suomen tulee lisätä niitä asioita, joihin tarvitaan kehitysapurahoja. Suomalaisen lainvalmistelun pohjana tulee olla mm. turvapaikanhakijoiden oikeusturvan heikennys, mutta se ei saa olla ideologista ja epätasapuolista. Maahanmuutto on maamme syrjäytymisen ainoa syy, ja toisaalla Hallaaho on todennut, kuinka sosiaalituet ja työttömyyskorvaus eivät kuulu valtion tehtäviin. Köyhille siis olisi luvassa kylmä kyytiä. Ja linja jatkuu: yleissitovuus on must, mutta paikallista sopimista tulee lisätä. 

Tsirp tsirp. Titityy.  

Kun ristiriitoja ei näe, niitä ei osaa varoa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

PS äänet 538805.

Kun taas blogistin edustaman liikkeen äänet 251808.

Tuplasti siis :)

Titityy.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Motankos "Pakolaista" Irma Hirsjärvi ottaisi Suomeen ennen kuin olisi tiukennuksen paikka?

Käyttäjän MikkoSauren kuva
Mikko Sauren

Irma Hirsjärvi (Vas) kirjoitti:
"hukkuvien pakolaisten pelastaminen on kriminalisoitava, ja vihreiden poliitikkonaisten raiskaukset sekä muun muassa homoseksuaalin ampumisella hekumointi ovat ihan edelleenkin ok"

- Aikooko Irma ja Vasemmistoliitto nyt julkisesti pyytää anteeksi ja aktiivisesti katua näitä Irman vastenmielisiä kirjoituksia blokissaan? Vai hyväksyykö Vasemmistoliitto jäseniltään tällaisia kirjoituksia ja aikoo hiljaisesti vain lakaista ne maton alle ja hyväksyä?

Huomaatko kuinka helppoa on ymmärtää väärin kun irroitetaan yksittäinen lause sinun kirjoituksistasi? Kuinka helppoa on seuraavan henkilön lukea vain minun kommenttia ja tuomita sinut ihmisenä lukematta sinun blokiasi tai tuntematta sinua. Mitäpä jos sinäkin tutustuisit H-A:n tekstien tarkoitusperiin ja sanomaan ilman että irroitat sieltä yksittäisiä lauseita ja tuomitset ihmisen niiden perusteella.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Nahkamämäki: suomalaisia 5 520 535, PS äänet 538805. Tsirp.

Petri Priskanen: Kreikka on pystynyt veloistaan huolimatta ottamaan monikertaisen määrän apua tarvitsevia. Ruotsin hyvinvointi kasvoi maahanmuuttajien - esimerkiksi suomalaisten työllä. Ollaan loogisia.

Mikko Sauren: olen lukenut Jussi Halla-ahoa yli kymmenen vuotta. Sinulle voi tietysti olla tuntemattomampi tämä puoli.
Täältä löydät lisää ja tarkennuksia: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006075317.html ja pääsyn linkkien kautta itse teksteihin.

"Poisti väkivaltaa pohtineen kappaleen

Halla-aho poisti blogistaan kappaleen, jossa hän pohtii homoseksuaalimiehen ampumista. ”Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino”, Halla-aho kirjoitti. Poistetun kappaleen voi nähdä linkin kautta.

Poisti raiskauskommentin

Halla-aho poisti bloginsa kommenttiosiosta vuonna 2006 tehdyn kirjoituksen, jossa hän kertoi, että olisi ”yksinomaan iloinen”, jos ”maahanmuuttajajengi” raiskaisi vihreiden silloisen kansanedustajan.

Myöhemmin Halla-aho kommentoi blogissaan poistaneensa kirjoituksen, koska siitä nousi ”kamala meteli”. Halla-aho kirjoitti kuitenkin, että ”olen edelleen ja tulen jatkossakin olemaan vilpittömästi ja täydestä sydämestäni sitä mieltä, että jos naishenkilö, joka vastustaa maahanmuuttajaraiskaajien karkottamista, tulee maahanmuuttajaraiskaajan raiskaamaksi, se on iloinen asia”.

HS:lle Halla-aho kommentoi asiaa vuonna 2008 näin: ”Yksittäisten henkilöiden mainitseminen tällaisissa yhteyksissä on epäviisasta, ja siksi poistin kommentin. Itse periaatteesta olen toki edelleen samaa mieltä.”

Viittasi raiskauksiin myös aiemmin

Mainitsemaansa periaatetta Halla-aho avasi myös vuonna 2006 julkaistussa kirjoituksessa, jossa hän kirjoittaa toivovansa, että maahanmuuton seurauksena lisääntyvien raiskausten uhriksi joutuisivat vihervasemmistolaiset naiset, koska he ovat Halla-ahon mukaan vastuussa maahanmuuton kasvusta.

”Mieluummin he kuin joku muu. Heihin ei tehoa mikään muu kuin se, että monikulttuuri osuu omaan nilkkaan”, Halla-aho kirjoittaa tekstissä, joka löytyy täältä.

Kirjoitti ampumisesta

Bloginsa vieraskirjassa Halla-aho kirjoitti, että on ”pelottavaa”, että ”poliisi ei vallitsevassa mediailmapiirissä voi ampua luotia päähän kiviä nakkelevalle ihmissaastalle”. Tekstin voi lukea täältä.

Kirjoitti hoivattavista reppanoista

Halla-ahon mukaan oikea ”vihan kohde” on ”utopiassa elävä poliittinen eliitti, jolle neekeri on hoivattava reppana ja kiva halinalle ja joka vähät välittää yhteiskuntarauhasta”. Tekstin voi lukea täältä.

Kirjoitti ”ihmissaastasta”

Halla-aho kirjoitti, ettei mene väliin, jos näkee pahoinpitelyn tai raiskauksen, koska ei halua riskeerata tilannetta, jossa joutuisi maksamaan ”jollekin Afrikan sarven ihmissaastalle vahingonkorvauksia ’kivusta ja särystä’”. Tekstin voi lukea täältä.

Kirjoitti ihmisen välinearvosta

Halla-ahon mukaan ”ainoa mitattava ja siten kiistatta olemassa oleva ihmisarvo on yksilön instrumentaalinen arvo. Yksilöt voidaan perustellusti asettaa arvohierarkiaan sen mukaan, miten paljon heidän kykyjensä tai osaamisensa poistaminen yhteisön käytöstä heikentäisi yhteisöä”. Halla-aho jatkaa tekstissään, että ”kaikki ovat eriarvoisia”, mutta ”toisin kuin egalitaristit kuvittelevat, eriarvoisuudesta ei seuraa vähempiarvoisten kaasuttaminen, ellei kaasuttamiselle ole muuta pätevää syytä”. Tekstin voi lukea täältä.

Ihmetteli ”halua tuottaa kipua”

Halla-aho kirjoitti olevansa ihmeissään, miksi muslimeilla on niin ”suuri halu tuottaa kipua heikoimmassa asemassa oleville, kuten eläimille, lapsille ja naisille”. ”Miksi musulmaanit hyppelevät munat pystyssä mölähdellen, kun päitä katkotaan tai jotakuta lyödään raipalla?” Tekstin voi lukea täältä.

Kaipasi Kreikkaan sotilasjunttaa

Vuonna 2011 Halla-aho kirjoitti Facebookissa, että Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta, ”jonka ei tarvitsisi välittää suosiostaan ja joka voisi panna lakkoilijat ja mellakoijat kuriin panssarivaunuilla”. Kreikkaa hallitsi vuosina 1967–1974 oikeistolainen sotilashallitus, joka syyllistyi ihmisoikeusjärjestöjen mukaan lukuisiin vakaviin rikoksiin.

Ole hyvä.

Käyttäjän HeikkiJokinen kuva
Heikki Jokinen

Taitaa kohun keskellä olevan Al-taeen vanhat fb-kommentit jäädä toiseksi, kun tutustuu näihin Halla-ahon kirjallisiin helmiin. Al-taee sentään katuu omia vanhoja syntejään, mutta on kyllä menettänyt uskottavuuttaan. Halla-ahon on lienee pakko sanoutua irti noista vihan ja väkivallan täyttämistä sanoistaan, muuten ne tulevat aina häntä vastaan.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Juuri tuo korostui HS artikkelissa, jonka linkkasin. . Halla-aho kertoo että ei näe mitään väärää sanomassaan, tyylissä ehkä. Siinä on olennainen ero.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Vastaan vain tuohon minulle osoitettuun kommenttiin, muihin en jaksa vastailla.

Veikkaan että Kreikka ei tahtoisi niitä maahansa jos olisi vaihtoehtoja. Ja taitaa nykyisin palautukset olla tominnassa? En ole paljoa Kreikasta lukenut, mutta ainakin sen verran tiedän ettei heillä hirveän hyvin taloudellisesti mene vaikka pakolaisia ovat ottaneet!

Ja mitä tulee Ruotsiin, niin oletan että tarkoitat sotavuosia ja sitä että heidän taloutensa kasvoi silloin? Suomesta pakolaiseksi menneiden takia?

Paljon mahdollista, mutta tiedätkö yhtään minkälaisissa olosuhteissa Suomalaiset tuolloin työskenteli? Tehdäänkö sama täällä? Varmasti nousisi talous täälläkin!!

Veikkaan vaan että olisi EU, ja kaikenmaailman Ihmisoikeusjärjestöt Suomen kimpussa sen jälkeen.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Kreikalla oli täydellinen talouskriisi päällä kun pakolaisten määrä alkoi nousta. He eivät valittaneet vaan hoitivat homman. Arvostan sitä.

Enkä tarkoita sotavuosien aikana Ruotsiin muuttaneita sotalapsia. MJUtta ostanpa tähän sinne työttömyyttä paenneet suomalaiset, joita oli 1945-01 lähes 575 000. Siis viisisataaseitsemänkymmentätuhatta ihmistä.
Sen lisäksi Ruotsissa on suuri määrä muualta tulleita. Hyvinvoiva valtio on.
Ks lisää http://www.migrationinstitute.fi/files/pdf/present...

Ja ennenkuin sanot: ei. Ruotsisssa ei ole no-go-zoneja.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #27

Sotketko työperäisen ja humanitäärisen maahanmuuton keskenään typeryyttäsi vai tahallaan asioita sotkeaksesi?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #32

Eihän niitä sotkea tarvitse. Persut vastustavat kaikkea maahanmuuttoa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #37

Miksi sinä valehtelet noin törkeästi?

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi Vastaus kommenttiin #39

Aivan. Perussuomalaisethan haluavat estää vain ja ainoastaan täydellisesti kaikkein eniten apua tarvitsevien maahan tulemisen: "Tämän vuoksi ensisijainen tavoitteemme maahanmuuttopolitiikassa on lopettaa kokonaan humanitaarisista syistä tapahtuva maahantulo ja siirtää painopiste paikan päällä auttamiseen."
Samaan aikaan perussuomalaiset haluavat lopettaa sen rahoituksen jolla paikan päällä autettaisiin.

Että sillä lailla.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #48

He ovat ohjelmassaan spesifioineet KAIKEN sellaisen maahanmuuton ei-toivotuksi joka ei ole todistettavasti hyödyllistä Suomelle. Ja sen hyödyn tulee tapahtua lyhyellä aikavälillä, ei siis esim. muutaman sukupolven kuluesssa

Tämä tarkoittaa meitä suomalaisia ulkomailla asuvia eläkeläisiä, muiden muassa. Ja tietenkin myös töihin tulevat, jos he tulevat Halla-ahon scriptassaan mainitsemiin "hyödyttömiin" töihin, kuten taiteilijat, poliitikot ja papit.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #27

Kyllä ainakin osa kreikkalaisista valitti. Maahanmuuttokriittinen puolue itsenäiset kreikkalaiset ja avoimesti kansallissosialistinen kultainen aamunkoitto saivat vuoden 2015 vaaleissa yhteensä 32 kansanedustajaa. Osuus on Kreikan 300-paikkaisessa eduskunnassa hivenen suurempi kuin vasemmistoliiton osuus Suomen 200-paikkaisessa eduskunnassa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #27

Siis ME, EUROOPPA HOIDIMME HEIDÄN TALOUTTAAN!! + He valittivat! Ei ollut kaukana sisällissodan syttyminen!! Eikä heidän tilanteensa ole vieläkään täysin varmaa!

Saivatko kaikki 475 000 tuhatta suomalaista samantien rahaa Ruotsilta?
Olisivatko he voineet jäädä Ruotsiin asumaan Ruotsalaisten rahalla, jos ei olisi ollut työtä? Ei ole mitään järkeä verrata Lähi-idästä tulleita maahanmuuttajia/pakolaisia ja Suomalaisia jotka menivät Ruotsiin!

Ja kyllä, Ruotsissa on No-go-Zoneja..

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi Vastaus kommenttiin #40

He eivät menneet sekaisin kuin juopot tilhet 30 000 pakolaisesta.On totta että äärioikeistolla siellä näin kävi. Heillä ei syttynyt sisällissota, vaan parlamentti toimii.

Eivät kaikki turvapaikanhakijatkaan saa rahaa Suomessa, saati maahanmuuttajat. Ruotsissa kaikki olivat myös samassa asemassa sosiaalietuuksien suhteen, kuten meilläkin - paitsi että meillä turvapaikanhakija on nyt selvästi muita heikommalla.

Kyllä vain suomalaisiakin jäivät joukolla työttömänä Ruotsiin asumaan.

Ruotsissa ei ole no-go-zoneja vaikka sen sanoisi miljoona kertaa:
https://www.kaleva.fi/uutiset/ulkomaat/lofven-muis...

Kun puhutaan kansalaisuudesta sana kirjoitetaan pienellä: "suomalaiset".

Käyttäjän MikkoSauren kuva
Mikko Sauren

Olen minä ne lukenut. Kieltämättä hänellä on asiatonta kielenkäyttöä jopa yli 10 vuotta vanhoiksi teksteiksi ja mitä pidemmälle aika kuluu, yhä asiattomammaksi ne tulevat. Vai meinaatko, että esim. Irwin Goodmannin tekstit menisi tänäpäivänä läpi?

Taas tosin irroitat lauseita asiayhteydestä etkä edes halua ymmärtää niiden tarkoitusta. En nyt jaksa kaikkiin puuttua, mutta otetaan nyt muutama esimerkki.

Tämä vihreiden kansanedustajan raiskaus. Jos Suomeen tulee tänävuonna 2000 pakolaista ja niistä 0,1% raiskaavat jonkun jokatapauksessa, mutta jostain kumman syystä sinä Irma saat päättää kuka tulee raiskatuksi.
- Jos vastaat vihreän kansanedustajan koska hän oli päättämässä pakolaisten vastaanotosta, tarkoittaako tämä siis sitä että kannatat vihreiden kansanedustajien raiskauksia?
- Jos taas vastaat jonkin muun ryhmän niin tarkoittaako että kannatat sen ihmisryhmän raiskauksia?
- Jos taas kieltäydyt vastaamasta tai ottamasta kantaa, tarkoittaako tämä, että ummistat silmät raiskauksilta etkä halua, että raiskaus rikoksiin puututaan lainkaan?

Käyttäydyt kuin haastattelija joka vaatii kyllä tai ei vastausta kysymykseen "Joko olet lopettanut äitisi lyömisen".

Sitten vaikka tuo viimeinen kohta vielä jossa puhutaan Kreikan sotilasjuntasta. H-A muistaakseni spekuloi että EHKÄPÄ sinne tarvitaan tällainen jotta saataisiin lakkoilijat kuriin. Ei toivonut tätä, eikä halunnut tai väittänyt sen olevan todellinen ratkaisu maan ongelmiin, mutta ehkä olisi ollut tähän yhteen. Tosin olisi tuonut nipun uusia ongelmia mutta siitä ei ollut puhe.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Sanot että "Tämä vihreiden kansanedustajan raiskaus. Jos Suomeen tulee tänävuonna 2000 pakolaista ja niistä 0,1% raiskaavat jonkun jokatapauksessa, mutta jostain kumman syystä sinä Irma saat päättää kuka tulee raiskatuksi." Jussi Halla-aho nimenomaan osoittaa kohteeksi vihreän naisen. En minä. Huomaatko.

Tässä raiskauskeskustelussa vastenmielisintä on se, että ketään sillä hekumoivista ei ole kiinnostanut pätkän vertaa naisiin kohdistunut väkivalta. Yksikään ei ole kertonut, miten on ollut mukana yhdessäkään naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisissa toimissa, kuten Nollalinjan tukena. Kansanedustaja Hakkarainen ei edes tuntenut Ensi ja turvakotia olevan olemassakaan, kun siitä häneltä kysyin.

Näen, että tämä kaksinaamaisuus on ollut ehkä merkittävä vaikuttaja naisten määrän lisääntymiseen näissä eduskuntavaaleissa. Jatkakaa vaan samaa linjaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Esitettyyn kysymykseen et sitten viitsinyt vastata. Kaksinaamaisuus on ollut ehkä merkittävä vaikuttaja persujen kannatuksen nousuun. Jatkakaa vain samaa linjaa.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Halla-aho muutti tuota raiskaustoivekirjoitustaan useaan kertaan. Ensimmäisessä versiossa kohteeksi hän halusi nimenomaan Rosa Meriläisen, mutta muutti sitten kohteeksi yleisemmin "vihreät". Soininvaara kommentoi tuota kirjoitusta myöhemmin blogissaan: http://www.soininvaara.fi/2008/11/15/halla-aho-ja-...

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Jussi Halla-aho on tunnettu rationaalisena keskustelijana joka on viileän analyyttinen.

Tulevat sukupolvet taatusti argumenttianalysoivat tieteellisellä otteella miten syvää tietoa ja informaatiota "tsirp titityy" voikaan sisältää.

Itse näkisin että asiaa on kiehtovaa lähestyä Kolmogorov -kompleksisuus edellä. Ainakin pinnallinen vilkaisu näyttäisi että ilmaisusussa on lyhyydestään huolimatta toisteisia osia. Ainakin "titit" -kohdan luulisi pakkautuvan.

Josta päästään siihen, että miten PALJON sitä informatiota siinä mukamas voi olla.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Jussi Halla-aho on tunnettu rationaalisena keskustelijana joka on viileän analyyttinen.

Tulevat sukupolvet taatusti argumenttianalysoivat tieteellisellä otteella miten syvää tietoa ja informaatiota "tsirp titityy" voikaan sisältää.

Itse näkisin että asiaa on kiehtovaa lähestyä Kolmogorov -kompleksisuus edellä. Ainakin pinnallinen vilkaisu näyttäisi että ilmaisusussa on lyhyydestään huolimatta toisteisia osia. Ainakin "titit" -kohdan luulisi pakkautuvan.

Josta päästään siihen, että miten PALJON sitä informaatiota siinä mukamas voi olla.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Olisiko parasta siirtyä edustuksellisesta demokratiasta suoraan tai deliberatiiviseen demokratiaan, ettei tarvitsisi äänestää perussuomalaisia huonoista asiapaketeista vähiten huonona? Minä tuin heidän vaalikampanjaansa lipasasian enkä maahanmuuttokysymyksen takia.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Jaa todellako? Jussi Halla-ahon "rationaalinen" päättely esittää hukkuvien pelastajia rikollisiksi, pohtii homoseksuaalin murhan tuottamaa nautintoa, ihmettelee miksi ei poliisi voi ampua mielenosoittajia, kirjoittelee "musulmaanien hyppelevän muna pystyssä" ja esittää sotilasjunttaa poliittisena ratkaisuna.

Rationaalisesti tarkastellen moiset kirjoittelut ovat mahdollisia populistiselle poliitikolle, mutta ne ovat vastakkaisia sellaisille länsimaisille perussopimuksille kuin ihmisarvo, tasavertaisuus, ihmiselämän ja koskemattomuuden pyhyys tai terveen järjen käyttö diplomatiassa.

Jos vaikkapa kokenut keskustan europarlamentaariikko ja puolueen johtaja olisi esittänyt moisia ajatuksia rationaalisina, voi kysyä mihin hän äänestäjien mielestä kuuluisi.

Halla-ahon kannattajat kertovat hänen rationaalisesti päättelemällä päässeen noihin ajatuksiinsa. Silloin tulisi myös aina kysyä, mitkä ovat hänen peruspremissinsä ja mikä hänen ihmiskäsityksensä on ja miten ne muut, joita hänen ajatyksensa koskevat, asiasta ajattelevat. Tämä tuntuu olevan kovin vaikeaa.

Rationaalisuus on kuin raastinrauta: se on päättelyn menetelmä ja se on valikoiva peruspremisseiltään. Raasteen tulos on erilainen, kun valitsee suikaleen tai reiät, porkkanan tai juuston. Näennäisen looginen, yksinkertainen päättely voi tuottaa monia asioita: ihmisvihaa, halveksuntaa, nihilismiä ja murhanhimoa. Se onnistuu, jos jätetään huomiotta muiden ihmisoikeudet. Näinhän esimerkiksi joukkomurhaajat toimivat. Henkilön oma rationaalinen logiikka ei vielä kuitenkaan meilläkään vielä riitä luvaksi esimerkiksi kiihottaa kansanryhmää kohtaan tai hyökätä ihmisoikeuksia vastaan.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"Jaa todellako? Jussi Halla-ahon "rationaalinen" päättely esittää hukkuvien pelastajia rikollisiksi"

Ei ole esittänyt jo PITKÄÄN aikaan! Joku vaan haluaa ja jaksaa jankuttaa menneisyydessä...

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Asko Telinen. Jussi Halla-ahon "rationaalinen" päättely esittää hukkuvien pelastajia rikollisiksi": Jussi Halla-aho on nimenomaan ilmoittanut että hän ei ole irtisanoutunut sanomisistaan. Ja tämä menneisyys ei ole kaukana, vaan hän sanoi tämän europarlamentaarikkona vuonna 2017, kaksi vuotta sitten. Ole hyvä ja tarkista. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005059913.html

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Halla-aho:

"On merkkejä, että kansalaisjärjestöt, jotka operoivat LÄHELLÄ Libyan RANNIKKOA, jo pelkällä läsnäolollaan houkuttelevat ihmisiä lähtemään merelle. Järjestöt jopa YLLYTTÄVÄT IHMISIÄ OLEMAAN TEKEMÄTTÄ YHTEISTYÖTÄ ITALIALAISTEN VIRANOMAISTEN KANSSA, jolloin heitä ei rekisteröidä mihinkään järjestelmään”

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Halla-aho on luonut kannatuksensa nimenomaan noilla Scripta-blogin kirjoituksillaan. Ei hän voi siis niistä irtisanoutua ilman että menettää uskottavuuttaan kannattajakunnan silmissä.

Ovathan nuo kirjoitukset outoja. Eipä siksi ettenkö itsekin voisi syyllistyä vihani vimmassa samankaltaisiin impulsiivisiin ajatuksiin. Mutta siihenpä sitten jäisikin eli en hautoisi niitä ja hyvin nopeasti kykenisin itselleni myöntämään olleeni väärässä. En varsinkaan kirjoittelisi niitä sosiaaliseen mediaan.Ja sitäpaitsi en ole koskaan ollut tekemässä itseäni tykö politiikassa.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Aivan. Kiitos tästä kommentista! Nostin esiin kirjoituksessani Suomen Vastarintaliikkeen Esa Holapan. Kun keskustelin hänen kanssaan, hän kertoi muutoksesta ajattelussaan ja siitä miten pyrki korvaamaan tekemäänsä vahinkoa. Arvostan sitä kovasti.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo
Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Tähän väitteeseen haluaisin edelleen saada tarkan sitaatin:

"Miehen mielestä kun hukkuvien pakolaisten pelastaminen on kriminalisoitava"

Erään ylös-alas-päin olevan kommentoijan kanssa väittelin tuosta pitkään, ja paljon tuli kaikenlaista, mutta kertaakaan ei tullut sitaattia tuohon väitteeseen? Sitten hän suuttui, ja tuli perus nimittelyt jne... Ehkä sinä onnistut paremmin?

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Asko Telinen ja Artturi Hård: "Euroopan parlamentin jäsen, tamperelaislähtöinen ja Timo Soinin paikkaa Perussuomalaisten puheenjohtajana tosimielellä havitteleva poliitikko Jussi Halla-aho on tänään jättänyt Euroopan komissiolle vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän vaatii kansalaisjärjestöjen Välimerellä suorittamien laittomien maahanmuuttajien meripelastusoperaatioiden sanktioimista.

– Vuoden 2016 tammi-joulukuussa Italiaan saapui meriteitse 173 000 laitonta maahanmuuttajaa, joka oli enemmän kuin koko vuonna 2015. Keskisen Välimeren reittiä pitkin tulleista laittomista maahanmuuttajista suurin osa on taloudellisia siirtolaisia, jotka eivät ole oikeutettuja kansainväliseen suojeluun, Halla-aho jyrähtää aloitteessa.Halla-aho tiedustelee Euroopan komissiolta, onko sillä aikomusta yhteistyössä EU-jäsenmaiden kanssa ryhtyä toimenpiteisiin kansalaisjärjestöjen laittomien maahanmuuttajien meripelastusoperaatioiden sanktioimiseksi. Laittomien maahanmuuttajien meripelastusoperaatioiden osallistuvien kansalaisjärjestöjen toimilupien epääminen voisi olla tällöin yksi mahdollinen sanktiomekanismi."

Sanktiominen: määritellään rangaistavaksi toiminnaksi, kriminalisoidaan.

https://www.tamperelainen.fi/artikkeli/478683-hall...

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Eli sinäkin luet rivien välistä, tai et ymmärrä lukemaasi, ja teet päätelmiä ideologian mukaan.

Jos Halla-aho toivoo ja haluaa HUKKUVIEN pelastamisen välimerestä sanktioitavaksi, niin miksi hänen tuollaisesta kommentista ei löydy sitaattia?

Yllä lainaamaasi eivät tue väitettäsi.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Niin, merihädässä hukkuminen on se suurin riski. Oletko sitä mieltä, että Jusssi Halla-aho ei ymmärrä mikä on merihädän suurin riski? Siinä tapauksessa näyttää yhä kummallisemmalta tämä hänen aloitteensa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Hirsjärvi: suomalaisia 5 520 535, Vas äänet 251808. PS äänet 538805. Tuplasti siis :) Titityy.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Jarmo Nahkamäki 4 981 730 suomalaista ei ole syystä tai toisesta antanut perussuomalaisille ääntä. Jos sinulla on kertoa, mitä sanomallasi on tekemistä tekstini kanssa, voisitko sanoa sen. Tapanani on poistaa sisällöltään tyhjät postaukset.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Lainaus blogistilta: Halla-aho kommentoi  hyvin maltilliseen kirkkoväen keskusteluun: " Titityy, ei mulla muuta." Se kertoo paljon hänen poliittisesta diskurssistaan.

Lainaus Ksml 30.4 Halla-aho: Ehkä tämä kertoo sitä, että kirkko on aika pahasti päässyt puoluepolitisoitumaan. Puuhahenkilöinä vetoomuksessa ovat Helsingin ja Vantaan kirkkovaltuustojen puheenjohtajat, joista toinen on aktiivinen vasemmistolainen ja toinen vihreiden kaupunginvaltuutettu. Tämä on todella ikävää kirkon kannalta, Halla-aho sanoo. Lainaus päättyy.

Tämä eo. kertoo hänen diskurssistaan.

Halla-aho sai 30596 ääntä ja Hirsjärvi 750.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Suomen meripelastusseuran kannanotosta Iltalehdessä 28.1.2017:

"--Ylilastatut ja merikelvottomat veneet ovat käytännössä merihädässä sillä hetkellä, kun niiden kiinnitysköydet irtoavat. Ihmisiä tulee auttaa silloin, kun siihen merellä tarve on, seuran kannanotossa mainitaan.."

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201701282200061517

https://meripelastus.fi/meripelastusseura/tietoa-m...

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Hyvä Artturi: Voiko tuon enää selvemmin sanoa. Jos epäilet uutisointia, kaivanet kyseisen aloitteen esiin, Siitä uutisoitiin laajasti. " Jussi Halla-aho on tänään jättänyt Euroopan komissiolle vastattavaksi ! kirjallisen ! kysymyksen,! jossa !hän! vaatii! kansalaisjärjestöjen ! Välimerellä ! suorittamien ! laittomien !maahanmuuttajien ! meripelastusoperaatioiden ! sanktioimista."

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Operaatioiden sanktioimista, ei ihmisten pelastamista.

Edit: Miksi muuten hirveänkauheassa merihädässä pelastetut viedään italiaan yms, eikä lähimpään rantaan, eli lähtörantaan?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Miksi muuten hukkumiset ovat loppuneet Välimerellä? Ei suinkaan Hirsjärven ajaman politiikan vuoksi. Ne loppuivat, kun Italia, Kreikka ym sulkivat satamat salakuljettajilta. Avustusjärjestöille ei riitä enää pelastettavaa, kun viesti on mennyt perille. Siirtolaiset eivät ole tervetulleita. Bad for spr bisnes ja suomi kuuluu kaikille tyypeille. Koko Afrikka kun ei vain tänne mahdu.

Ja Halla-ahon kirjoituksista. Naisena. Kyllä minäkin ajattelen, että mm ne Oulun raiskaukset, jos ne jollekin piti tapahtua, olisivat edes osuneet kohteeseen, eli niihin, ketkä tätä ihanuutta ja epäjärjestystä tänne haluavat. Kaltaisiltasi politiikoilta ei ole tullut kannaottoja 10-vuotiaiden tyttöjen raiskaamisesta, mutta jaksat vinkua pahoista sanoista. Toteutuneista teoista vaikeneminen on vasta selkärangattomuutta edustaakin. Vihapuhe bad, vihateko ok. Olet saanut raiskausuhkauksen, 10-15v tyttöjä ON RAISKATTU. Kenen asialla oikein olet?

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

1) Hukkumiset Välimerellä tai muuallakaan eivät ole loppuneet.
2) Kun puhutaan maasta, Suomi kirjoitetaan isolla.
3) Koko Afrikkaa ei kukaan tänne ole ahtamassa, se on siihen aivan liian iso. Eurooppa kylläkävi ahtautumassa Afrikkaan ja on aiheuttanut nykyisistä ongelmista useimmat.

4. Hienoa että sinuakin Oulun raiskaukset kiinnostavat. Maassamme tapahtuu joka päivä seksuaalista väkivaltaa, ja on naisiin kohdoituvassa väkivallassa ollut tilastojen huipulla kauan ennen turvapaikanhakijoiden saapumista. Kaltaiseni ihmiset ovat siksi jo kauan puuttuneet tähän naisiin kohdostivaan väkivaltaan järjestöjen, kirjoitusten, vetoomusten ja muun muassa perussuomalaisten perinjuurin tyrmäämän #tahdon-aloitteen kautta sekä lautamiehenä.
Millaisia asioita sinä olet tehnyt lapsiin ja naisiin kohdistuvien väkivaltarikosten ehkäisemiseksi?

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Poistettu Jari Rusasen kommentti. Muiden samannimisten poliittisten mielipiteiden ja ajatusten spekulointi ei kuulu tänne.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Poistettu Mikko Saurenin kirjoitus Afrikan auttamisesta. Se ei ollut kirjoitukseni aihe, vaan Jussi Halla-ahon kirjotukset. On hienoa, jos Mikko Saren haluaa voimakkaasti tukea sellaisia ratkaisuja, jotka estävät ilmastonmuutoksen, epäoikeudenmukaisen talouspolitiikan ja kolonialismin aiheuttamia ongelmia ja sitä kautta auttavat ihmisiä voimaan paremmin lähtömaissa - jopa ehkä palaamaan kotiinsa, jos sellaista enää kymmenien vuosien pakolaisuuden jälkeen on olemasssa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Annoitte Arhinmäelle koko Suomea järkyttäneen poliisiteloittajan julkisen ihannoinnin anteeksi, se kannustushuuto järkytti minua julmuudellaan suuresti, voin vain kuvitella miten kauheaa se on ollut teloitettujen poliisimiesten perheille. Annoitte Paavolle mahdollisuuden ja huligaanista tuli presidenttiehdokkaanne.

Halla-ahon tekstit ovat tulkinnallisesti aivan eri kategoriassa, luin niitä kymmenkunta vuotta sitten tarkistaakseeni asiayhteyden ja huomasin, että kyse oli tahallisesta vääristelystä, aivan kuten Helena Erosen hihamerkkijutun vääristely ja monen muun tekstin, jos kirjoituksessa millään tavoin pilkataan tai ivataan monikulttuurisuuden ideologiaa..

Antaisit sinäkin ja te vasemmistoliittolaiset Jussille vihdoinkin anteeksi ylilyöntinsä, hänessä on valtiomiesainesta ihan oikeaksi presidentiksi asti, siis jos vertaa muihin puoluejohtajiin, Lii Anderssonia lukuun ottamatta, joka on myös valtiomies(nainen)ainesta. Ollen tulkannut vuosikymmeniä poliitikkoja ja olen sitä mieltä entistä enemmän, että Halla-ahon käytyä poliittisen esikoulunsa Brysselin liukkailla käytävillä, hänestä on kouliintunut vastuullinen poliitikko.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Arhinmäki ei ole ihannoinut poliisiteloittajia.

Sinusta siis Halla-ahon sanomiset ovat ok. Selvä.

Toimituksen poiminnat